Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Skandalozi

SADISTS: "Saimnieks" spīdzina lopus līdz nāvei, dzīvi palikušie ēd dubļus

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Saimniecības „Lanku ferma” vārds publiskajā telpā pēdējā laikā izskanējis visai bieži, jo tur pret mājlopiem izturas ļoti slikti – ir aizdomas, ka tur daudzi dzīvnieki miruši no bada.

Raidījums „BezTabu” arī nesen viesojās šajā saimniecībā, atklājot, ka tur valda īsta postaža - saimnieks Tords Bengtsons, kas ir Zviedrijas pilsonis, pat nav uzskatījis par vajadzību gadiem izvest mēslus no teritorijas. Tie saimniecībā ir kalniem, pussabrukušā nojumē esošie lopi iestiguši mēslos, nespējot pat kustēties. Tāpat viņiem nav dzeramā ūdens.

“Lanku fermā” ir aptuveni 150 liellopi un 70 cūkas - dzīvnieki netiek pārdoti, bet elementāri parūpēties par tiem saimnieks arī nevar vai negrib.

Katrīna, kura zviedram palīdzējusi kā tulks, velta vīrietim skarbus vārdus: “Vai nu viņam [saimniekam] ir ierobežotas prāta spējas, maigi sakot, vai viņš vienkārši ir sadists un mazohists vienlaicīgi.”

Saimniecībā atrastas vairāku dzīvnieku mirstīgās atliekas sadalīšanās stadijā. Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) pieļauj, ka nāves iemesls ir ne vien dzīvnieku vecums, bet arī labturības pārkāpumi.

Veterinārārste Zinaīda raidījumam saka, ka jaunlopi visu ziemu ganījušies zem klajas debess. Viņa stāsta, ka lopi cieš badu un ēd dubļus. „Tas ir briesmīgi! Tas nozīmē, ka barības nepietiek. Ūdens arī nav!” norāda veterinārārste.

PVD un pašvaldība vairākkārt sodījusi T. Bengtsonu, tomēr viņš allaž sodus apmaksā. PVD informē, ka lopus konfiscēs, ja apstākļi saimniecībā neuzlabosies.