Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Skandalozi

SKAUDRI: 10 bērnu mammas cīņa par izdzīvošanu birokrātijas labirintos

© F64

Santa Batuhtina-Banga facebook publicējusi vēstuli, ko ir nosūtījusi Rīgas mēram Nilam Ušakovam.

„Cien. Ušakova k-gs! Vēroju jūsu aktivitātes sociālajā jomā un priecājos, jo solīti pa solītim kaut kas tiek darīts lietas labā. Vēlos jums darīt zināmu par kādu 10bērnu māmiņu, kura dzīvo Rīgā, viena audzina bērnus. Šī sieviete cīnās ar vējdzirnavām un ir ordeņa cienīga. Vēlos informēt par absurdo situāciju, kurā viņu nostāda sociālais dienests un normatīvie akti par trūcīgās personas līdzdalību sociālās aktivitātēs. Māmiņai regulāri tiek kavēta īres apmaksa, jo viņa nav izpildījusī prasības, bieži tiek atteikta trūcīgā statusa piešķiršana, jo atkal netiek izpildīti noteikumu.

Piem,. viņai jāapmeklē NVA konsultācijas, lekcijas... kā lai to cilvēks izdara, kad mājās ir tik daudz bērnu, kāds no viņiem visu laiku ir apslimis. Jau atkal viņa nav izpildījusī līdzdalības procedūru un sakārtojusī alimentus… kad netiek ieskaitīti alimenti arī pabalstu neizmaksā!!!! Kā tas vispār var būt???

Viņas ienākumi šobrīd ir 240 EUR, tā ir bērnu nauda + tiek segta īre, taču arī ne pilnībā un ne vienmēr. Viņai regulāri jāaizņemas nauda zālēm, ko labvēļi ieskaita kontā, taču soc.dienesta darbinieki to ieskaita ienākumos un atsaka pabalsta izmaksu. Es saprotu, ka prasības ir prasības, bet šī nav standarta situācija un prasa atsevišķu pieeju. Lieliski, ka no šī gada jūs piešķīrāt brīvpusdienas pirmskolas iestādēs, jo beidzot viņa varēs atļauties bērnu laist bērnudārzā.

Viņa gadiem ilgi dzīvo bailēs, ka dzīvokļa saimnieks izliks viņu uz ielas, jo netiek laikā samaksāti maksājumi. VAI TAD VIŅAI NEPIENĀKAS PAŠVALDĪBAS DZĪVOKLIS???? Es saprotu, ka rindas ir lielas un platību arī vajag atbilstošu 11 cilvēkiem.

Esmu brīvprātīga un biedrības "EURIKA" vārdā ar šo ģimeni strādāju jau vairākus gadus UN NU MAN PALIEK BAIL, JO REDZU, KĀ LĒNĀM ŠĪ STIPRĀ VISU VAROŠĀ SIEVIETE MANĀ ACU PRIEKŠĀ SĀK SAĻIMT. P.S. Nav zināms, kādu iemeslu dēļ mazie ķiparu nav jau vairākus gadus saņēmuši uzaicinājumu uz ZS pasākumiem vai paciņas bērniem. Šie absurdie stāsti par viņas ģimeni ir desmitiem.

Ar skatu gaišākā nākotnē un cerībā ar kopīgiem spēkiem atrisināt šo situāciju. Būšu priecīga, ja kāds no jūsu komandas sazinātos ar mani,” raksta Santa Batuhtina-Banga.