Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Skandalozi

Namīpašnieks Rīgā iesprosto savus īrniekus

© Ekrānuzņēmums no video

Jaunietis vārdā Toms jau kādu laiku kopā ar savu brāli īrē dzīvokli kādā namā, kas atrodas Pulkveža Brieža ielā Rīgā. Izdevīgās atrašanās vietas dēļ, Toms un viņa brālis nevēlas atteikties no dzīvokļa īrēšanas, tomēr namīpašnieka rīcība liecina, ka viņa nodoms ir jauniešus izlikt uz ielas, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ēkas apsaimniekotājs ir SIA ”Namīpašums 2000”. Toma īrētajam dzīvoklim kopā ar vēl diviem blakus esošajiem dzīvokļiem ir kopīgas ārdurvis. Pirms dažām dienām namsaimnieks nolēma nomainīt šo durvju slēdzeni un atslēgas, bet par to nav pabrīdinājis Tomu un viņa brāli. Rezultātā, abi palikuši aiz aizslēgtām durvīm. Tika izsaukta pašvaldības policija, pēc kuras ierašanās kaimiņi bija spiesti ielaist abus jauniešus viņu dzīvoklī. Toms stāsta, ka pārējiem kaimiņiem tika iedotas jaunās atslēgas un tika piekodināts, lai tās nedz Tomam, nedz viņa brālim nedod.

Kopš 1971. gada Toma vecmāmiņai ir noslēgts beztermiņa īres līgums, un dzīvoklī visus šos gadus dzīvojuši gan sievietes bērni, gan mazbērni. Pirms aptuveni desmit gadiem līgums ar pārvaldnieku tika pārslēgts. Pēc kundzes nāves dzīvoklī ik pa laikam dzīvo gan Toms, gan šobrīd pastāvīgi apmeties viņa brālis. Likumiski viņiem ir visas tiesības to darīt. Pirms dažiem gadiem ir bijis mēģinājums slēgt citu līgumu uz jauno īrnieku vārda. Diskusijas notika, taču bez rezultātiem.

Diemžēl žurnālistiem neizdevās sazināties ar SIA ”Namīpašums 2000”, tomēr Tomam tas ir izdevies un viņš vēsta, ka ar pārvaldnieku ir rasts risinājums, kas apmierina abas iesaistītās puses.