Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

No simtiem rīdzinieku nepamatoti piedzen prāvas naudas summas

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Vairāki simti Rīgas iedzīvotāju jau kādu laiku savās pastkastītēs regulāri saņem ziņojumus par parādu piedziņu, kas izveidojies pirms teju 10 gadiem. Paši iedzīvotāji gan vēsta, ka parādu ir nomaksājuši, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Stendes ielas otrā nama iedzīvotāji ir neizpratnē, jo pastkastītē nonākušie ziņojumi vēsta, ka iedzīvotāji nav samaksājuši zemes nomas maksu par 2008. un daļu no 2009. gada. Daudzdzīvokļu nams atrodas uz 3 zemesgabaliem, kuriem ir atšķirīgi īpašnieki. Iedzīvotāji norāda, ka 2010. gadā nama apsaimniekotājs ar vienu no zemes īpašniekiem, akciju sabiedrību “Pilsētas zemes dienests”, slēdza līgumu par zemes nomas maksas iekasēšanu.

No šīs mājas iedzīvotājiem tiek prasīts apmaksāt naudas summas, kuras svārstās no 138 līdz 220 eiro. Šī nauda esot jāsamaksā divu nedēļu laikā. “Pilsētas zemes dienests” pārstāvis jurists Normunds Šlitke norāda, ka uzņēmums ilgstoši tiesājies par tiesībām iekasēt zemes nomas maksu. Likums paredz, ka maksu var pieprasīt pat par termiņu, kas nepārsniedz 10 gadus.