Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Jūlija Djadenko naktī redz dzīvu Fogeli

© Ingrīda Punka

«Miss and Mr Latvia» ir Intas Fogeles aģentūras «Mis Latvija», kas 25 gadu laikā veiksmīgi organizēja nacionālo konkursu, pēctecis.

Tagad vadības grožus pārņēmušas māsas, arī skaistumkaralienes Jūlija Djadenko-Muglere un Kristīne Djadenko. Zīmīgi, ka naktī pirms konkursa fināla Jūlija redzēja dīvainu sapni - pie viņas gultas līdzās nosēdās dzīva Inta Fogele un deva savu svētību skaistumkonkursu organizēšanai.

Pēc skaistumkonkursa fināla Jūlija Djadenko-Muglere sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj, ka ir ļoti nogurusi, bet tajā pašā laikā laimīga, ka izdevies sarīkot valstiska mēroga pasākumu un atjaunot konkursu. «Tagad adrenalīna man ir vairāk nekā asins ķermenī, tādēļ spēku es ņemu no šīm sajūtām,» piebilst Jūlija.

Skaistumkonkursa jaunā organizatore beidzamajos gados par savām mājām sauc Šveici, kur dzīvo viņas ģimene - vīrs Manuels, dēls Aleksandrs un meita Sofija. «No 10. aprīļa sākās skaistumkonkursa sagatavošanās posms finālam, tādēļ arī es biežāk uzturējos Latvijā. Sadalījām ar māsu Kristīni visus pienākumus, un māsa lielākoties bija kopā ar jauniešiem visu konkursa sagatavošanās posmu,» viņa atklāj.

Šobrīd Jūlijas Djadenko-Mugleres dzīve lielākoties pakārtota skaistumkonkursam «Miss and Mr Latvia». Pirms tam Jūlija bija pilna laika mamma saviem bērniem: «Dēlam ir septiņi gadi, bet meitai četri. Arī mana ģimene - vīrs ar bērniem - bija atbraukusi no Šveices uz skaistumkonkursa finālu. Uz konkursu bija ieradies arī mūsu draugs no Kanādas, kas atzina, ka lepojas ar mūsu veikumu. Mēs jau vienas nerīkojām šo konkursu, komanda bija ļoti liela, bijām piesaistījušas pat starptautiskus padomniekus. Mēs gribējām konkursu izveidot patriotisku un ceram, ka tas mums ir izdevies.»

Jūlija atklāj, ka Latvijā populārā skaistumkonkursa pārņemšana nav viņas vai māsas Kristīnes ideja. Pirms gada māsas uzrunāja skaistumkonkursu patronese Inta Fogele: «Mēs vienmēr esam bijušas ar Intu draudzīgās attiecībās. Inta pie manis ir ciemojusies Šveicē, kā arī bija uz manām kāzām. Daudzu gadu garumā mums bija ļoti siltas attiecības. Pērnā gada oktobrī biju atbraukusi uz Rīgu palīdzēt Intai organizēt kārtējo konkursu, un tad viņa lūdza, lai palīdzam. Pēc kopīgi pavadīta laika un sarunām Inta piedāvāja pilnībā pārņemt skaistumkonkursa organizēšanu. Juridiski mums viss ir nokārots un ar Intu parakstīti dokumenti, kuros viņa nodod ekskluzīvās tiesības man un Kristīnei rīkot šos pasākumus. Mēs arī nodibinājām savu aģentūru «Miss and Mr Latvia», lai Intai paliek sava aģentūra «Mis Latvija», kas viņai ir bijis kā bērns, kuram atdota visa dzīve. Tādēļ mēs negribējām pārņemt Intas veidoto aģentūru un izveidojām savu.»

Jūlija arī neslēpj sarūgtinājumu, ka tieši pirms skaistumkonkursa fināla Inta Fogele aizgāja mūžībā. «Cik zinu, Inta ļoti gribēja atnākt uz finālu. Viņa to gaidīja un priecājās kopā ar mums. Tas ir bēdīgi un skumji. Es arī Intu tieši pirms skaistumkonkursa fināla redzēju sapnī. Viņa bija dzīva. Es biju šokā no redzētā, jo apzinājos, ka Intas vairs nav mūsu vidū, bet tajā pašā laikā viņa bija pavisam dzīva man blakus un kā allaž dzīvespriecīga un skaista. Es ceru, ka redzētais ir tikai uz labu kā svētība,» saka Latvijā populārā skaistumkonkursa mantiniece Jūlija Djadenko-Muglere.

Jau dota arī zaļā gaisma nākamā gada konkursam, visi interesenti, kas grib cīnīties par Latvijas skaistākā jaunieša un jaunietes titulu, laipni aicināti.