Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Mārtiņš Rubenis atgriežas no Amerikas un atrāda sapņu līgavu

Mārtiņš Rubenis un viņa līgava Ieva Kokoreviča. © Ingrīda Punka

Divkārtējais olimpisko spēļu laureāts kamaniņu braukšanā Mārtiņš Rubenis pirms gada iegādājās biļeti uz Ameriku vienā virzienā un pameta ne tikai Latviju, bet arī sportu. Nu jau mēnesi Mārtiņš kā atgriezies dzimtenē ar jaunu darba sparu, smaidīgs. Viņa privātā dzīvē arī notikušas korekcijas. Sportists šķīries no sievas un sabiedrībā iziet ar gleznotāju, skaistumkaralieni un kādreizējā TV šova «Sapņu līgava» vadītāju Ievu Kokoreviču.

Aizvadītās nedēļas nogalē apburošā Ieva Kokoreviča un Mārtiņš Rubenis kopā ar sportista vecmāmiņu un viņas draudzeni apmeklēja Ineses Galantes «Summertime» festivāla galā koncertu. Šī bija Ievas un Mārtiņa pirmā kopīgā iznākšana sabiedrībā. Mārtiņš stāsta, ka koncerta apmeklējums sanācis ļoti spontāns: «Vecmāmiņas dēls, kas ir manas mammas brālis, bija uzdāvinājis viņai uz šo koncertu biļetes. Savukārt dienu pirms koncerta arī es saņēmu dāvanā ielūgumu uz šo jauko koncertu. Tā mums visiem kopā radās šī iespēja aizbraukt uz Jūrmalu un baudīt šo koncertu.»

Pārmaiņu laiks

Pirms prombraukšanas uz Ameriku Mārtiņš sarunā ar «Latvijas Avīzi» teica: «Viss, ko es šobrīd zinu un kam ticu – dzīvē ir daudzas lietas, kas man būtu jāpaveic. Varbūt citā sfērā, ne kā atlēts šaurā specialitātē, sabiedrībai varu sniegt lielāku labumu.» Viņš gan neieslīga detaļās un neko konkrētu par dzīvi Amerikā, mērķiem un plāniem nestāstīja. Jau tobrīd Mārtiņa privātajā dzīvē bija notikuši krasi pavērsieni. Viņš bija šķīries no savas sievas, polietes Marijas, ar kuru gredzenus mija 2013. gada vasarā. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Mārtiņš apstiprina, ka ar sievu laulību oficiāli šķīris pirms gada.

Atgriezies, lai skolotu jaunos kamaniņbraucējus

Šobrīd Mārtiņš burtiski atdzimis. Viņš pēc nepilna gada, ko pavadīja Amerikā, Latvijā atgriezies priecīgā omā, smaidīgs un enerģijas pilns. Iespējams, Mārtiņa dzīvesprieku vairo arī viņa apburošā draudzene Ieva. Viņš ir gatavs atgriezties sportā, tiesa, nevis pats sasniegt jaunus rezultātus kamaniņbraukšanā, bet piedalīties jaunās paaudzes trenēšanā. «Esmu atgriezies, lai strādātu kā Latvijas jaunatnes kamaniņbraukšanas komandas mehāniķis un treneris. Palīdzēšu jaunajiem censoņiem šajā sezonā sagatavoties nākamajām ziemas olimpiskajām spēlēm, kas jaunatnei ir viens no lielākajiem pasākumiem, kāds viņu dzīvē mēdz būt. Centīšos izdarīt visu, ko vien varēšu,» apņēmības pilns ir sportists un piebilst, ka tuvākajā nākotnē nav ieplānojis doties prom no dzimtās Latvijas.

Dzīvi nevajag sarežģīt

Runājot par jaunajām attiecībām ar Ievu, Mārtiņš ir piesardzīgs un teic, ka nevajag to visu tik ļoti sarežģīt. «Es arī cienu Ievas nostāju šajā jautājumā. Viņa ir par privātās dzīves un attiecību publisku neafišēšanu,» paskaidro sportists.

Ievai un Mārtiņam ir arī daudz kā kopīga. Abi ir mākslas un mūzikas cienītāji. Turklāt Mārtiņš priecājas par Ievas gleznām un apbrīno viņas talantu.