Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Nāk klajā detaļas par prinča Harija un viņas līgavas kāzu norisi

© Scanpix

Lielbritānijas princis Harijs un amerikāņu aktrise Megana Mārkla pēc kāzām, kas notiks 19.maijā Vindzoras pilī, dosies braucienā ar karieti cauri pilsētai, ļaujot plašākām tautas masām izbaudīt karaliskās ģimenes kāzu atmosfēru, paziņojusi Kensingtonas pils.

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzu ceremonija notiks pusdienlaikā Svēta Jura kapelā Vindzoras pilī. Pēc ceremonijas pāris zirgu vilktā karietē dosies īsā braucienā pa Vindzoru.

Scanpix

Svēta Jura kapelā notikušas daudzas karaliskās ģimenes kāzas, īpaši 19.gadsimtā, un tā ir vieta, kur princis Harijs tika kristīts.

"Princis Harijs un Megana Mārkla ir ļoti pateicīgi par daudzajiem laba vēlējumiem, ko viņi ir saņēmuši kopš saderināšanās (..). Viņi loti gaida [kāzu] dienu un iespēju dalīties savās svinībās ar sabiedrību," teikts Kensingtonas pils paziņojumā.

"Viņi cer, ka šis nelielais brauciens dos iespēju vairāk cilvēku sapulcēties Vindzorā un izbaudīt šīs īpašās dienas atmosfēru," norādīts paziņojumā.

Pēc ceremonijas kāzu viesi dosies uz pieņemšanu Svēta Jura zālē, kur jaunais pāris ieradīsies pēc izbrauciena ar karieti.

Vēlāk vakarā Harija tēvs princis Čarlzs rīkos vēl vienu pieņemšanu par godu jaunajam pārim, uz kuru uzaicināti tuvākie draugi un ģimenes locekļi.

Princis Harijs un Megana Mārkla par savu saderināšanos paziņoja pagājušā gada novembrī.

Harijs ir piektais rindā uz Lielbritānijas troņa mantošanu pēc sava tēva Čārlza, vecākā brāļa Viljama un Viljama bērniem Džordža un Šarlotes.