Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Pēdējo reizi uz mēles

Pēc Forbes datiem, Žizele Bundhena ir beidzamajos astoņos gados visvairāk nopelnījusī supermodele © Scanpix

Šodien Brazīlijas pilsētā Sanpaulu sāksies tradicionālā modes nedēļa, kuras ietvaros beidzamo reizi uz mēles izies pasaulē pašlaik visvairāk pelnošā supermodele – 34 gadus vecā Žizele Bundhena. Blondā brazīliete plāno turpināt darboties modes industrijā, taču tagad viņai būs iespēja vairāk laika veltīt ģimenei, kurā aug divi bērni.

Par Ž. Bundhenas nodomu beigt 20 gadus ilgušo karjeru kļuva zināms pagājušajā mēnesī, kad viņa interneta sociālajā vietnē Instagram pateicās vairāk nekā 4,6 miljoniem sekotāju. «Žizele piedalījās pašā pirmajā Sanpaulu modes nedēļā pirms 20 gadiem, un mums ir liels pagodinājums, ka tieši šajā pašā pasākumā viņa noslēgs modeles karjeru,» sarunā ar AFP sacījis Sanpaulu modes nedēļas direktors Paulu Bordžess. Viņš atklājis, ka savā beidzamajā uznācienā Ž. Bundhena demonstrēs zīmola Colcci tērpus.

P. Bordžess paudis sajūsmu par Ž. Bundhenas sasniegto, uzsverot, ka ne daudziem viņa tautiešiem izdevies kas līdzīgs. «Tas viss ir panākts, pateicoties izcilam profesionālismam. Viņa zina, kā pareizi pieņemt lēmumus, zina, ko darīt. Un pats galvenais – viņa ar cieņu izturas pret pārējiem un ne reizi nav nokavējusi nevienu pasākumu. Nedz tad, kad 14 gadu vecumā uzsāka savu karjeru, nedz tad, kad jau bija kļuvusi slavena,» sacījis P. Bordžess.

Pati modele nesenā intervijā laikrakstam Folha de Sao Paulo skaidrojusi, ka lēmumu par karjeras beigšanu pieņēmusi, jo «tā lika saprast ķermenis». «Es cienu savu ķermeni un ieklausos tajā,» sacījusi modele. Viņa vairs negatavojas demonstrēt tērpus, taču tas nenozīmējot aiziešanu no modes industrijas – Ž. Bundhena atklājusi, ka turpinās piedalīties fotosesijās un reklāmas kampaņās, kā arī plāno realizēt dažus privātus projektus. Viņas māsa Patrīcija, kas palīdz Žizelei biznesa jautājumu kārtošanā, ieminējusies, ka, iespējams, tiks atvērts modes preču veikalu tīkls dažādās pasaules valstīs. Pirmo pieredzi šajā jomā Ž. Bundhena guvusi jau 2011. gadā, kad pārdošanā nonāca apakšveļas līnija Gisele Bundchen Intimates.

Žurnāls Epoca Negocios raksta, ka Ž. Bundhenai, kuras senči Brazīlijā ieceļojuši no Vācijas, šķiet, jau gēnos ir vācu akurātība un kārtīgums. «Viņas disciplīna un ziedošanās darbam ļāvusi izvairīties no jebkādām problēmām karjeras laikā,» raksta žurnāls, uzsverot,

ka atšķirībā no daudzām savām kolēģēm brazīliete nekad nav nonākusi skandālu epicentrā. Visus viņas finanšu un biznesa jautājumus kārtojot neliela cilvēku grupa, kurā lielākoties ir ģimenes locekļi, taču Ž. Bundhena pazīstama ar to, ka cenšas iedziļināties visās problēmās.

Tagad viņai arī būs vairāk brīva laika, ko veltīt ģimenei – vīram Tomam Breidijam, kurš turpina karjeru amerikāņu futbola komandā New England Patriots, dēlam Bendžaminam un meitai Vivjēnai. Marta nogalē visa ģimene bija devusies atvaļinājumā uz Kostariku. Žurnāls Forbes raksta, ka beidzamo astoņu gadu laikā Ž. Bundhena ir vislabāk apmaksātā starp savas profesijas pārstāvēm. Tikai pērn vien viņa nopelnījusi 47 miljonus dolāru, turklāt parakstījusi rekordlielu līgumu ar amerikāņu sporta apģērbu ražošanas kompāniju Under Armour, kas modeles maciņu papildinās par 25 miljoniem dolāru.