Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

TOP 8 padomi, kā labāk šauros apstākļos ekonomēt telpu

© Ilustratīvs attēls

Pieaugot urbanizācijas tendencēm, cilvēki arvien straujāk pārvācas no laukiem uz pilsētām - kļūst aizvien grūtāk atrast pieejamu dzīves telpu. Dzīvojamās telpas izmēriem samazinoties, pieaug minimālisma un kompakta dizaina popularitāte - funkcionalitāte un vienkāršība kļūst aizvien aktuālāka.

Tāpēc Sony, sadarbībā ar Keitu Seinthilu, radījuši virkni dizaina padomu trim dažādiem mazo viesistabu tipiem: pāriem, ģimenēm un īrniekiem, tādējādi nodrošinot katram piemērotāko dizaina risinājumu.

Keitas Seinthilas padomi:

1. Izmantojiet tukšas un ‘neveiklas’ telpas - Piebīdiet mēbeles pie sienām, lai izmantotu katru grīdas kvadrātcentimetru. Plauktus un kastes ieteicams piestiprināt pie sienām, lai maksimāli izmantotu ierobežotu telpu. Izmantojiet izvelkamās kastes uz ritenīšiem kuras iespējams pabīdīt zem dīvāna - tad tās nemaisīsies pa kājām.

2. Lai telpas izskatītos plašākas, krāsojiet sienas gaišos toņos. Tādu pašu toni ieteicams izvēlēties arī karnīzēm un griestiem - tas piesaistīs skatienu. Gaišas grīdas, īpaši gaišos koka toņos vai baltā krāsa, arī radīs plašuma ilūziju.

3. Pieskaņojiet arī savas tehnoloģijas, lai tās iekļautos jūsu mājokļa interjerā, nevis pārāk dominētu pār to, piemēram, Sony kompaktā skaņas josla HT-MT300 darbojas kā savrups mūzikas skaļrunis, kā arī sniedz visaptverošas skaņas efektu - tā ir iespēja izvairīties no daudz un dažādiem atsevišķiem skaļruņiem un vadiem, kas pārpilda jūsu telpas stūrus un liek istabai izskatīties nevīžīgi. Skandu iespējams piestiprināt arī zem dīvāna bez skaņas zuduma.

4. Dekorējiet istabu ar dažiem rūpīgi izvēlētiem lielākiem aksesuāriem, piemēram, lielu mākslas druku vai dažiem biezākiem kafijas galdiņa žurnāliem. Daudz mazi priekšmeti rada juceklīgu iespaidu un izskatīsies nevīžīgi. Tāpat ieteicams izvēlieties lielu paklāju, kas stiepjas arī zem mēbelēm.

5. Izmantojiet spoguļus, lai sniegtu lielākas telpas ilūziju un izkliedētu gaismu pa telpu.

6. Izvēlieties mēbeles ar smalkām, slaidām kājām, nevis pamatīgām pamatnēm - telpa izskatīsies plašāka, ja zem mēbelēm būs redzams grīdas segums. Uzstādiet televizoru un jebkuru citu tehnoloģiju pie sienas vai ievietojiet to iebūvētā plauktā, lai novērstu to, ka smagnējas konstrukcijas aizņem lielu platību.

7. Izmantojiet minimālus logu aizsegus - ja jūs nesatrauc privātums un negribēti skatieni, varat pilnībā atbrīvoties no aizkariem un izmantot dabisko gaismu telpas apgaismošanai. Ja tomēr nepieciešamas žalūzijas vai aizkari, izvēlieties diskrētus, ieteicams, baltus aizkariņus vai žalūzijas, kuras dienas laikā var nolocīt vai uzrullēt, lai mazinātu ietekmi uz telpas kopējo izskatu.

8. Izmantojiet daudzfunkcionālas mēbeles, kuras iespējams kaut kur noglabāt, kad tās netiek izmantotas - piemēram, plauktu komplektu ar paneli, ko var salocīt galdiņā, vai izbīdāmos plauktiņus.

Antonijs Kustelos, Sony Home vadītājs Īrijā un Apvienotajā Karalistē, komentē: "Tā kā dzīvojamā platība kļūst mazāka, arī tehnoloģijām jāpielāgojas attiecīgi. Mēs novērojām, ka patērētāji pieprasa praktiskākus produktus, kuriem piemīt daudzfunkcionalitāte. Kompaktā skaņas josla HT-MT300 ir ideāli piemērota mājām - tā ir maza un gludais dizains nodrošina, ka ierīce iederēsies jebkurā interjerā. Turklāt, skanda, kas parasti aizņem visvairāk telpas, var tikt diskrēti piestiprināta zem dīvāna vai novietota blakus televizoram, vai uz grīdas, nezaudējot skaņas kvalitāti.

Kompaktās skaņas joslas kinemātiskā skaņas kvalitāte ļauj baudīt iespaidīgu telpisko skaņu mājas apstākļos, uzlabojot filmu skatīšanās pieredzi. Turklāt skaņas josla var ne tikai uzlabot mājas televizora skanējumu, bet arī tikt savienota ar citām ierīcēm, izmantojot Bluetooth, padarot to daudzfunkcionālu.”

Interjera dizainere Keita Seinthila: "Ir svarīgi piemērot stilu un mēbeles individuāli katrai telpai. Mājokļiem kļūstot arvien mazākiem, arī man nācies nedaudz pielabot savas dizaina izvēles. Šie padomi ir labs sākumpunkts tiem, kas vēlas radīt skaistu iekārtojumu ierobežotā telpā - neatkarīgi no situācijas."