Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Māja

BRĪDINA: Svētku brīvdienas var nest nelaimi tavam mājoklim

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Tuvojoties Jāņiem un svētku brīvdienām iedzīvotāji aicināti laikus pievērst uzmanību mājokļu drošībai. “Seesam” dati liecina, ka ielaušanās dzīvokļos un privātmājās laupīšanas nolūkos svētku dienās notiek pat līdz četrām reizēm biežāk nekā ikdienā.

Mājokļa durvis vienmēr jātur aizslēgtas - arī tad, kad esat mājās. “Bieži mājokļa durvis netiek aizslēgtas, tā, faktiski, dodot iespēju zaglim pat tad, kad esat mājās, rīkoties jūsu īpašumā. Zagļu darbu “atvieglo” arī puspavērti logi, kurus saimnieki bieži atstāj vēdināšanas režīmā prombūtnes laikā,” Seesam” īpašuma apdrošināšanas eksperts Arnolds Linītis.

Domājot par mājokļa drošību, ieteicams īpašumu aprīkot ar drošības signalizāciju. Jāizvēlas apsardzes uzņēmumu, kura ekipāžā var ierasties dažu minūšu laikā. Izvietot mājoklī laika reljefus, kas ilgākas prombūtnes laikā periodiski ieslēdz un izslēdz gaismu. Aprīkot ar izturīgām un kvalitatīvām slēdzenēm durvis un logus. Izvēlēties pastkastīti, kas neļauj viegli pārliecināties par īpašnieku prombūtni.

“Mūsdienu tehnoloģijas piedāvā arī daudz citu iespēju, piemēram, novērot mājokli ar interneta palīdzību,” norāda A. Linītis. Tomēr viņš atgādina, ka no nelaimes nav pasargāts neviens un, ja ielaušanās un zādzība ir notikusi, tad īpašuma savlaicīga apdrošināšana ir veids, kā šādos brīžos varam pasargāt sevi no liekām raizēm un tēriņiem.