Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Rīgas krustojumā "saplacināts" velosipēdists

© F64

Vakar Rīgā, Pārdaugavā, divu automašīnu sadursmē cietušā velosipēdista veselības stāvokli mediķi vērtē kā ļoti nopietnu, aģentūra LETA uzzināja Rīgas Austrumu klīniskajā slimnīcā.

Saskaņā ar ārstu rīcībā esošo informāciju avārija notikusi, kad, gaidot pie sarkanās gaismas, velosipēdistam no aizmugures uztriekusies automašīna, piespiežot viņu pie priekšā stāvošā spēkrata. Vīrietim ir lauztas ribas, atslēgas kauls, iegurnis, kā arī ir brūce kājā un traumēta galva. Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs norāda, ka vīrietis tika "saplacināts" starp divām automašīnām.

Operācija cietušajam vīrietim veikta jau vakar vakarā, un tā bija veiksmīga. Patlaban vīrietis atrodas intensīvās terapijas nodaļā un ir pie samaņas.

Tikmēr valsts policija ziņoja, ka vakar Šampētera un Rucavas ielas krustojumā sadūrās automašīna "Toyota", kuru vadīja 1985.gadā dzimis vīrietis, un automašīna "Toyota", kuru vadīja 1993.gadā dzimis jaunietis. Pēc sadursmes viena no automašīnām nobrauca no brauktuves, uzbrauca uz ietves, kur atradās 1970.gadā dzimis velosipēdists. Ceļu satiksmes negadījumā cieta velosipēdists, kurš ar traumām nogādāts slimnīcā.

Slimnīcā turpina ārstēties arī cita velobraucēja, kas ceļu satiksmes negadījumā iekļuva pagājušajā nedēļā. Viņa pēc gūtajām traumām vairākas dienas pavadījusi komā.

Iestājoties siltajam laikam, arvien vairāk pieaug to pacientu skaits, kuri guvuši traumas, piedaloties satiksmē ar velosipēdiem vai motorolleriem un motocikliem. Daži tiek cauri ar nelielām traumām, tomēr ir gadījumi, kad cietušo stāvoklis ir nopietns, norāda slimnīcā. Turklāt mediķi novērojuši, ka vispaviršāk pret savu drošību izturas tieši velosipēdisti.