Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Prognozē, ka līdz 2020.gadam piektdaļa rīdzinieku pārvietosies ar velosipēdu

Attīstot veloinfrastruktūru galvaspilsētā, Rīgas pašvaldība prognozē, ka līdz 2020.gadam viena piektā daļa rīdzinieku pārvietosies ar velosipēdiem, šodien, iezīmējot jaunu velojoslu Elizabetes ielā, paziņojis Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Krišjānis Peters.

Iezīmējot jauno velojoslu Elizabetes ielā, Rīgas pašvaldība sākusi īstenot velojoslu attīstības koncepciju, kuru pilsētplānotājs un arhitekts Toms Kokins izstrādājis sadarbībā ar veloentuziastiem un satiksmes drošības ekspertiem. Koncepcijas mērķis ir būtiski uzlabot pārvietošanās ērtumu un satiksmes drošību Rīgā.

"Šis ir īpašs brīdis, jo Elizabetes ielā - pilsētas vēsturiskajā centrā - sāk iezīmēt pirmo velojoslu Rīgā. Velojoslu ieviešana ir laba ziņa riteņbraucējiem, taču arī gājēji un autovadītāji Rīgas ielās varēs justies krietni drošāk, jo velosipēdisti no ietvēm un ielas braucamās daļas tagad tiks novirzīti uz viņiem īpaši paredzētajām joslām," uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Plānots, ka šajā riteņbraukšanas sezonā velojoslas tiks iezīmētas arī Dzirnavu un Lāčplēša ielā. Tuvākajā piecgadē plānots ieviest velo joslas pilsētas maģistrālajās ielās, piemēram, Brīvības ielā, Stabu ielā, Bruņinieku ielā, Avotu ielā, Lazdonas ielā, Kalna ielā, Ludzas ielā, Strūgu ielā un Turgeņeva ielā. Tāpat plānots uzlabot velosipēdu satiksmi uz tiltiem un to nobrauktuvēm.

Velojoslas atradīsies uz brauktuves, tām ir paredzēts speciāls apzīmējums. Līdz ar to turpmāk gājēji varēs ērtāk pārvietoties pa ietvi, pa kuru vairs nebrauks velosipēdisti, vienlaikus samazināsies bīstamās velosipēdu konfliktsituācijas ar autovadītājiem, kādas bieži var novērot patlaban.

Izmaiņas satiksmes organizācijā skars visus tās dalībniekus, tādēļ Rīgas dome aicina visus satiksmes dalībniekus uz sapratni un savstarpēju cieņu - gan gājējus, gan velobraucējus, gan motobraucējus, privāto auto un sabiedriskā transporta vadītājus.