Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Rīgas centra bērni tikuši pie milzīga rotaļu laukuma

© Ekrānšāviņš

Pirms dažām dienām par prieku Rīgas Centra rajona bērniem tika atklāts topošā sporta kvartāla rotaļu laukumus. Daugavas stadions tagad ir ieguvis jaunas, daudz pievilcīgākas aprises.

Centra sporta kvartāla kopējā teritorija ir 4 hektāri, no kuriem 7000 kvadrātmetros ir izveidots viens no lielākajiem rotaļu laukumiem bērniem. Tajā ir uzstādītas dažāda veida rotaļu iekārtas un elementi, kas domātas divu vecuma grupu bērniem - pirmsskolas/ sākumskolas bērniem vecumā līdz 7 gadiem un astoņus gadus un vecākiem bērniem.

Rotaļu laukuma vizuālajā noformējumā par pamatu ir izmantota Rīgas pilsētas simboli un vēsture. Izmantojot zilas krāsas bruģakmeni un gumijas segumu laukumu vizuāli pārdala Daugava, kurā ir gan sala ar vertikālu rāpšanās elementu - piramīdu, gan pietauvots kuģis.

Daugavas vienā krastā ir stilizēta vecpilsēta ar Vecrīgai raksturīgajiem elementiem - Rīgas Doma baznīcas pulksteņa kopija, Vecpilsētas melnais kaķis, torņi un tilti ar pilsētas heraldiskā zīmēm. Šajā rotaļu laukuma daļā sākumskolas un pirmsskolas bērniem būs iespēja gan izskrieties, izvingroties, gan spēlēt dažādas lomu spēles, speciāli tam paredzētos rotaļu elementos. Kā jebkura vecpilsēta arī šī glabās savus noslēpumus, ko mazie pasaules izzinātāji varēs atklāt, meklējot pēc īpašām norādēm.