Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

TSI: Students apmelo institūtu, jo viņam neatgrieza studiju maksu

© tsi.lv

2016.gada 12.decembrī dažādos ziņu portālos tika publicēta Transporta un sakaru institūta (TSI) studenta Vadima Rahmanova vēstule, kurā kāds vārdā nenosaukts pasniedzējs un arī institūts kopumā tika apsūdzēts nelojālā attieksmē pret Latvijas valsti. Minētais students 2016.gada septembrī uzsāka studijas TSI studiju programmas "Dabaszinātņu bakalaurs datorzinātnēs" 1.kursā, vēstījumā presei informē TSI.

TSI ir sniedzis savu atbildi uz Vadima Rahmanova publiskoto vēstuli, kurā viņš TSI un pasniedzēju apsūdz Latvijas okupācijas slavināšanā. Raksts pieejams šeit: http://nra.lv/politika/194395-students-sudzas-par-nelojalu-pedagogu-kurs-slavejot-okupaciju.htm

TSI skaidrojums:

"Operatīvi reaģējot uz šo informāciju, TSI pārstāvji veica iekšējo izmeklēšanu, kuras laikā notika pārrunas ar pasniedzējiem un studentiem tajā studiju grupā, kurā iepriekš mācījās Rahmanovs. Tika noskaidrots, ka šobrīd minētais students Latvijā nav pieejams, jo atrodas Anglijā peļņas nolūkos.

Tāpat tika noskaidrots, ka V.Rahmanovs jau 7.oktobrī lūdza piešķirt viņam akadēmisko atvaļinājumu ģimenes apstākļu dēļ, kas tika apmierināts. Bet jau 22.novembrī Rahmanovs iesniedza lūgumu atskaitīt viņu no studējošo saraksta, un atgriezt daļu no viņa iemaksātās studiju maksas.

Tā kā saskaņā ar Studiju līgumu, kas ir sastādīts balstoties uz Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem, un ko ir parakstījušas abas puses, naudas atgriešana par studiju 1.semestri TSI, tāpat kā citās augstskolās, nav paredzēta, studentam tika atteikts. Šis fakts ir izraisījis V.Rahmanova neapmierinātību, kuru viņš acīmredzami ir pacenties izteikt ne ar ko nepamatotu apmelojumu veidā.

Aptaujājot minētā studenta kursabiedrus, neviens no tiem neapstiprināja faktu, ka jebkad kādā no nodarbībām būtu apspriestas politiskas tēmas, par kurām raksta V.Rahmanovs. Arī šīs studiju grupas mācību programmā sabiedriski politisku problēmu iztirzāšana nav paredzēta.

Līdz ar to Transporta un sakaru institūts secina, ka nav atrasti fakti, kas pierāda V.Rahmanova apsūdzību. TSI neņemas spriest, vai minētās apsūdzības parādīšanos ir sekmējusi lojalitātes jautājumu aktualizēšana sabiedrībā, un uzskata, ka apsūdzība ir nepatiesa, personīgas ieinteresētības un atriebības motīvu virzīta.

Transporta un sakaru institūtā līdzīga rakstura problēmas nekad nav radušās, un augstskola ir lepna, ka tās studentu loku šobrīd veido vairāk nekā 25 pasaules valstu pārstāvji."