Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Sporta Avīze pirmā Latvijā kļūst interaktīva

© Sporta Avīze

Cilvēce drukātu presi pazīst gadsimtiem – tā vienmēr ir bijusi ietekmīgs spēks, izziņas avots vai izklaidējoša lasāmviela. Diemžēl drukāts vārds vai attēls ir statiska vērtība, kas nav maināma atkarībā no lietotāja vēlmes.

Nodrukātā avīzē vai žurnālā ir tieši tik daudz informācijas, cik izdevējs paredzējis tai vietu. Taču ar mūsdienu tehnoloģijām arī drukātu presi var padarīt dziļāk izzināmu, tuvāku. Šīs inovācijas pionieris Latvijas drukātajā presē ir SIA Mediju nama izdevums Sporta Avīze. Ar aplikācijas Layar starpniecību Sporta Avīzes lasītājs var redzēt izdevēja pievienoto papildu vērtību šim žurnālam – video materiālus, intervijas, citur nepublicētas fotogrāfijas un attēlus.

Lai Sporta Avīze lasītājam kļūtu interaktīva, nepieciešams viedtelefons vai planšetdators ar pieeju internetam un aplikācija Layar. Tā pieejama AppStore un Google play bez maksas. Aplikācijas lietošana ir ļoti vienkārša – planšetē vai viedtelefonā jāatver aplikācija, jānoskanē izdevuma lapaspuse, kurā ir aplikācijas pazīšanās zīme, un viedajā ierīcē varēs vērot papildu digitālo saturu, ko ir pievienojis izdevējs. Piemēram, jaunākajā Sporta Avīzes numurā ar Layar starpniecību redzams videofragments no Armanda Pučes intervijas ar bokseri Mairi Briedi, iespaidīgi fotomirkļi un videostāsti no motosportistu, basketbolistu ikdienas utt.

Layar ir pasaulē visvairāk lejuplādētā aplikācija, kas ļauj drukātu informāciju padarīt interaktīvu. Tā ir lejuplādēta 38 miljonus reižu, un to izmanto vairāk nekā 90 000 izdevniecību un aģentūru.