Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Palu šovā "Lido zivis Kuldīgā" būs vērienīgs tirdziņš un kalēju saiets

© f64

Šodien no plkst. 11.00 Kuldīgā notiks tradicionālais pavasara palu šovs “Lido zivis Kuldīgā” ar vērienīgu pavasara tirdziņu, starptautisku kalēju saietu un franču mākslinieku performanci, ko Latvijā varēs redzēt pirmoreiz.  

Pavasara tirdziņš darbosies no plkst. 11.00 līdz 16.00 Liepājas, Skolas, Baznīcas, Pils un Kalna ielā, kā arī Latvijas Universitātes Kuldīgas filiāles sētā un Pilsētas dārzā pie muzeja, kur varēs sastapt zivju tirgotājus.

Tirdziņā piedalīsies vairāk nekā 300 tirgotāji ar ēdamām, kā arī dzīvē un saimniecībā noderīgām precēm. Būs nopērkamas garšvielas, maize, zivis, gaļa, smalkmaizītes, saldējums, riekstiņi, cukurvate, kā arī skaistas rotas, akmens kalumi un dažādi citi amatniecības izstrādājumi.

Apmeklējot tirdziņu, bērni varēs doties arī izjādēs ar ponijiem. Zirdziņi jaunākos apmeklētājus gaidīs pļavā pie Dīķa un Pils ielas krustojuma.

Šogad šovu “Lido zivis Kuldīgā” bagātinās pirmais starptautiskais kalēju saiets “Laimes kalēji”, kas pulcēs kalēja amata meistarus, pasniedzējus un studentus no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas. Tas sāksies jau piektdien, 27. aprīlī, un turpināsies arī sestdien. Kurzemes kultūras mantojuma centra “Kūrava” pagalmā būs atvērtā darbnīca ar vairākām brīvdabas kalvēm, kurās kalēji gatavos apjomīgu kopdarbu - āra pavardu. Tāpat kalēji uz vietas izkals mazākus metāla priekšmetus, piemēram, nagliņas un krampīšus, piedāvājot iespēju iemēģināt roku ikvienam interesentam.

Pavasara palu šovs nebūtu iedomājams bez dažādu mākslinieku uzstāšanās. Programmas īpašie viesi ir mākslinieki no Francijas “Planète Vapeur”, kuri sola kuldīdzniekus un viesus iepriecināt ar performanci “Ūdenszāļu pinekļos”, kas Latvijā vēl nekad nav izrādīta. Franču mākslinieki uzstāsies Pilsētas dārzā 11.00, 12.30 un 14.30.

Kā jau pavasara palu šovā ierasts, būs iespējams baudīt gardu zivju zupu, cienāties ar tuvu un tālu izslavēto Padures klētnieka Kriša koču un pamēģināt izcept savu sklandrausi. Darbosies vides izziņas piestātne, varēs iepazīties ar tuvākās apkārtnes tūrisma uzņēmēju piedāvājumu, pārbaudīt drosmi un veiklību kopā ar Kuldīgas skautiem vai izmēģināt pastaigu pa ūdens virsu Alekšupītes dīķī, kur, kā ierasts, būs atrodamas daudzu iecienītās ūdensbumbas.

Plkst. 22.30 uz brīvdabas kino sezonas atklāšanu aicinās “Goldingen Knight Cinema”, izrādot Kuldīgā tapušo Vara Braslas Latvijas simtgades filmu “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”.

Kuldīgā svētku laikā būs apskatāmas arī dažādas izstādes. Kuldīgas novada muzejs (Pils ielā 5, darba laiks sestdien un svētdien no 10.00 līdz 18.00) piedāvā iepazīt čella stīgu pavēlnieku Kārli Davidovu, Kuldīgas amatu piederumus un saimnieciski nozīmīgo un iedvesmojošo Ventu. Savukārt Kuldīgas Mākslas namā (1905. gada ielā 6, darba laiks sestdien no 10.00 līdz 16.00 un svētdien no 12.00 līdz 15.00) apskatāma izstāde “12 sievietes” ar divpadsmit dažādu paaudžu mākslinieču - Ievas Iltneres, Vijas Zariņas, Sandras Krastiņas, Daces Lielas, Maijas Tabakas, Frančeskas Kirkes, Birutas Delles, Džemmas Skulmes, Līgas Purmales, Helēnas Heinrihsones, Aijas Zariņas un Intas Celmiņas - dažādos laika periodos radītiem mākslas darbiem, kā arī ceļojošā izstāde “Sibīrijas bērni”. Visbeidzot, Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā (Pils ielā 2) varēs apskatīt izstādi “Starp diviem ezeriem”, kurā apkopotas atsevišķas performances mākslas norises Latvijā, aptverot laika posmu no pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem līdz pat mūsdienām.