Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Šogad Jūrmalā tūristu skaits pieaudzis par 22%

© Publicitātes foto

Saskaņā ar jaunākajiem Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Jūrmalā no janvāra līdz septembrim par 22% pieaudzis tūristu skaits, salīdzinot ar to pašu periodu pērn.

Latvijā kopumā tūristu skaita pieaugums bijis 11,6%. Gada pirmajā ceturksnī, ziemas mēnešos, tūristu skaits kūrortpilsētā pieaudzis par trešdaļu (31.3 %), no aprīļa līdz jūnijam - par 31%.


Lielāko ārvalstu tūristu daļu kūrortpilsētā veido viesi no Krievijas (22%), Lietuvas (11%), Igaunijas, Vācijas, Somijas, Baltkrievijas un Zviedrijas. Trešo daļu (31%) no kopējā viesu skaita sastāda vietējie ceļotāji no Latvijas, un vietējo viesu skaita pieaugums bijis 28%, salīdzinot ar to pašu periodu 2016.gadā.


No ārvalstīm lielākais pieaugums bijis no Vācijas (+116%), Zviedrijas (+46%), Lietuvas (+27%), Izraēlas (+27%), Polijas (+24%).


Tūristi no Baltkrievijas kūrortpilsētā pavadījuši visvairāk laika - vidēji 8.75 diennaktis. Nākamie ilglaicīgākie Jūrmalas viesi ir no Izraēlas, uzturoties pilsētā vidēji 5.8 diennaktis. Tūristi no Krievijas, Vācijas un Latvijas uzturējušies Jūrmalā 3 līdz 4 diennaktis. Savukārt tūristi no Skandināvijas valstīm, Lielbritānijas, Polijas un Ukrainas kūrortpilsētā viesojušies pārsvarā divas diennaktis. Viesi no kaimiņvalstīm - Lietuvas un Igaunijas - un Uzbekistānas pilsētā uzturējušies vidēji 1 - 1,5 diennaktīm.


“Joprojām viesu skaita pieaugums vērojams no tām valstīm, kurās Jūrmalas pilsēta veikusi mērķtiecīgas tūrisma mārketinga aktivitātes. Krasais Vācijas tūrisma tirgus pieaugums skaidrojams ar kūrortārstniecības programmu konkurētspēju kvalitātes, pakalpojumu dažādības un cenu līmeņa ziņā. Šos pakalpojumus Jūrmalas kūrorta ārstniecības iestādēs izmanto arvien vairāk Vācijas senioru. Savukārt viesu skaita pieaugumu no Izraēlas ir sekmējusi jaunu tiešo avioreisu atklāšana,” skaidro Gunta Ušpele, Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma nodaļas vadītāja.

“Lielākoties tūristi izvēlas Jūrmalu, lai izmantotu Jūrmalā piedāvātos kūrortārstniecības un spa pakalpojumus, kā arī lai apmeklētu konferences un seminārus, ko rīkot Jūrmalā kļūst arvien populārāk.”