Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Izveidota rokasgrāmata "Drošība lauku tūrismā"

© F64

Asociācija "Lauku ceļotājs" sagatavojusi jaunu rokasgrāmatu "Drošība lauku tūrismā", kā arī pašmācības interneta vietni, kas tapušas, aptaujājot vairāk nekā 1000 vietējos un ārvalstu ceļotājus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja asociācijas prezidente Asnāte Ziemele.

Kā liecina aptaujas rezultāti, viesi Latvijas lauku tūrismā pozitīvi novērtējuši saimnieku un personāla viesmīlību, kā arī kvalitatīvu ēdienu, tīras istabas un godprātīgu attieksmi pret iepriekš norunāto cenu. Savukārt nedrošību ceļotājiem radot tādi faktori kā ceļa zīmju un informatīvo zīmju trūkums, sadzīves negadījumu riski, naktsmītnes ierīču un mēbeļu bojājumi, nepiesieti suņi un nepatīkamas smakas vai netīras telpas.

Jaunā rokasgrāmata "Drošība lauku tūrismā", kurā sistemātiski apskatītas visas jomas, kas saistītas ar viesu, pašu saimnieku un viņu uzņēmējdarbības drošību, noderēšot ne tikai naktsmītņu saimniekiem, bet arī citiem mazajiem uzņēmējiem, piemēram, apskates saimniecībām un ražotnēm, kas uzņem apmeklētājus, aktīvā tūrisma pakalpojumu sniedzējiem un citiem.

Jaunajā rokasgrāmatā ir arī atsauces uz likumiem un Ministru kabineta noteikumiem, kā arī norādes, kur meklēt vajadzīgo informāciju un sekot likumdošanas prasību izmaiņām.

"Kādā no lauku tūrisma uzņēmēju, asociācijas biedru kopsapulcēm saskaitījām, ka Latvijā uzņēmēji var sagaidīt kontroles un inspekcijas no 14 dažādām valsts iestādēm. Katrai ir savas prasības, un uzņēmējiem jāzina, kā tās izpildīt," norāda Ziemele.

Balstoties uz rokasgrāmatas saturu, izstrādāta apmācību platforma internetā "http://safety.eurogites.org/". Tajā atrodams virtuālās apmācības modulis, drošības inspekcijas rokasgrāmata un drošības pašnovērtējuma anketa, kā arī uzskaitīti pasākumi, kuri var novērst problēmas.

Rokasgrāmata un interneta vietne tapusi ar Eiropas Komisijas Mūžizglītības programmas atbalstu projektā "SAFETUR - Praksē balstīts apmācību instruments drošībai lauku tūrisma uzņēmumos Eiropā".