Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Latviju konkursā "Jaunais vilnis 2012" pārstāvēs vokālā grupa "Framest"

© publicitātes foto/platforma.lv

Latviju šovasar starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis 2012" pārstāvēs vokālā grupa "Framest", informē konkursa rīkotāju pārstāvji.

Tā lēmusi konkursa žūrija pēc šodien Rīgā, klubā Essential, notikušās pretendentu noklausīšanās.

Pavisam otrdien uz kluba Essential skatuves kāpa aptuveni 40 dalībnieku, bet par iespēju pārstāvēt Latviju šajā populārās mūzikas svarīgajā notikumā cīnījās vairāk nekā 15 grupas un dziedātāji.

Starp pašmāju pretendentiem bija jau agrāk dažādos projektos iepazītais Atis Ieviņš, Jānis Lemežis, Dāvids Kalandija, Alise Ketnere jeb Fox Lima, Edijs Melni, kā arī plašākai publikai maz zināmi vārdi - Baiba Skurstene, kura ir leģendārās aktrises Veltas Skurstenes mazmeita, Aleksandrs Veselovs, Sofija Plisko un Aleksandrs Laptevs.

Konkursantu atlasē piedalījās arī grupas un solisti no Beļģijas, Vācijas, Izraēlas, Itālijas, Lietuvas, Malaizijas, Meksikas, Polijas, ASV, Igaunijas un Somijas.

Visus pretendentus vērtēja žūrijas komisija, kurā bija gan maestro Raimonds Pauls, gan arī dziedātājs Intars Busulis un festivāla ģenerāldirektors Igors Krutojs, Jaunā viļņa režisors Aleksands Revzins un citi komandas pārstāvji,kā arī mūzikas eksperti.

Vokālā grupa "Framest" ir dibināta 2005.gadā tajā dzied pieci jaunieši - Beāte Zviedre, Elīna Šmukste, Mikus Abaroniņš, Jānis Ķirsis un Edgars Janovs.

Dziesmas komponē un aranžē pārsvarā grupas līderis un mākslinieciskais vadītājs Ķirsis,bet grupa dzied arī citu komponistu sarakstītus skaņdarbus.

Jau ziņots, ka šodien Rīgā norisinājās konkursa "Jaunais vilnis" Eiropas atlase, kurā no Latvijas pretendēja dziedātāji Antra Stafecka, Sabīne Berezina, Atis Ieviņš, Jānis Lemežis, Baiba Skurstene, Aleksandrs Veselovs, Dāvids Kalandija, Alise Ketnere, kura mūzikas aprindās vairāk zināma kā "Fox Lima", Vladimirs Koževņikovs, Aleksandrs Laptevs, Sofija Plisko, Jūlija Semenova, kā arī latviešu grupa "Euphoria" un Riču ģimene kopā ar dziedātāju Annu Dribas.

Starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis 2012" Jūrmalā šovasar notiks no 24.jūlija līdz 29.jūlijam.