Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Iespaidīgs rokvakars kādreizējā Palladium cellēs

VIŅI BŪS TOPĀ. Par vieniem no galvenajiem koncerta hedlaineriem jādēvē leģendārā Inokentija Mārpla trijotne © Publicitātes foto

Šotrešdien, 23. martā, koncertzālē Palladium gaidāms kāds īpašs notikums – portāla TVNet rokvakars. Īpašs kaut vai ar to, ka uz vienas skatuves šī vakara gaitā kāps daudzas labi zināmas un visnotaļ cienījamas pašmāju rokgrupas – Dzelzs vilks, Laika suns, Inokentijs Mārpls, Pienvedēja piedzīvojumi, Neon Saturdays un Z-Scars.

No šīm grupām gandrīz katrai ir kaut kas jauns sakāms: vilki nupat izdeva savu nu jau 13. studijas plati ar nosaukumu Perfekta rītdiena, Arņa Račinska vadītā modernā roka apvienība Laika suns izlaida savu pirmo albumu Gaismas lādiņš, arī Dambis ar saviem mārpliem atzīmējies ar gluži jaunu ripuli, turklāt pavisam, pavisam nesen mazo platīti Restarts kā savu piecpadsmit gadu jubilejas disku prezentēja Andra Kiviča Z-Scars. Pirmie uz skatuves kāps Neon Saturdays, pēc tam – suņi, tad – skāri, bet vēl pēc tam grupas Dzelzs vilks, Inokentijs Mārpls un Pienvedēja piedzīvojumi.

Katra grupa spēlēs aptuveni 40 minūtes, Neatkarīgās apskatniekam klāstīja minētā koncerta producents Māris Žigats. Līdz ar to šī kļūs par pirmo reizi Palladium vēsturē, kad koncertpasākums ieilgs stipri tālu pēc pusnakts, piemēram, pienvedējiem uz skatuves tikt spīd ap vieniem. «Pagaidām šis ir kā pirmais un eksperimentālais koncerts – pagaidām vēl nezinām, kas būs tālāk, tad redzēs, ko rādīs laiks. Šāda minifestivāla iespēja varētu būt labs ieskrējiens, gaidot muzikālo vasaru, bet tikpat labi derētu arī kā izskaņa festivālu maratonam,» prātoja Māris. «Šāds ieskaņas fests parādīs to, ko rokgrupas sadarījušas pa ziemu, jo katrai taču bijis savs sakāmais, katra kaut ko jaunu sadarījusi, būs iespējas pirms Lieldienām labi izballēties. Pienvedēja piedzīvojumi neko jaunu nav sastrādājuši? Pagaidi, būs!» apņēmības pilns bija Māris. «Lai tikai klausītājiem pietiek naudas un vasarā būtu labs laiks, tad festivāliem viss būs kārtībā. Savukārt ar šo pasākumu mēs ceram iedibināt jaunas un sekmīgas tādas kā minifestivālu tradīcijas – kāpēc gan ne?!» Pirmā festivāla piedāvājums ir nudien ļoti iespaidīgs, un atliek vien cerēt, ka minifestivāla idejas autoriem pietiks degvielas turpināt šo ieceri.