Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Roka leģendas pošas uz Rīgu

© Scanpix

Par vienu no apspriestākajiem pasākumiem jau no pagājušā gada nogales kļuvis šosestdien, 5. aprīlī, Arēnā Rīga paredzētais Metal All Stars šovs. Piedāvājums izklausījās tik nereāls, ka daudzi (arī šo rindu autors) tam nenoticēja, bet daudzi tam netic joprojām. Taču izskatās, ka Metal All Stars šovs Rīgā patiešām notiks.

Tātad uz vienas skatuves kāps tādas smagās mūzikas leģendas kā Makss Kavalera (Soulfly, Sepultura), Udo Dirkšneiders (Accept), Džoijs Beladonna (Anthrax), Zaks Vailds (Black Label Society), Britānija Peidža jeb Kobra Paige (Kobra And The Lotus), Braiens Feirs (Shadows Fall), Ross Frīdmens jeb Ross The Boss (Manowar), Ārons Rosi (Ministry, Prong) un daudzi, daudzi citi pasaulē leģendāri smagmū

ziķi – vismaz visi šie cilvēki uzstājās šovos Sofijā un Bukarestē, līdz ar to ir puslīdz droši, ka viņi visi atbrauks arī līdz Rīgai. Pēc Neatkarīgās apskatnieka rīcībā esošās neoficiālās informācijas, vismaz vēl pirms pāris nedēļām uz lielo šovu arēnā bija pārdots tikai nedaudz vairāk par 1000 biļetēm, un tas vien (protams, arī totālais reklāmas trūkums latviešu medijos) lika domāt, ka koncerts varētu tikt atcelts. «Pasākums jebkurā gadījumā notiks,» šo rindu autoram strikti teica Uldis Supe, Krievijā bāzētās koncertrīkošanas aģentūras EM Concert pārstāvis Latvijā. «Mums ir ļoti svarīga savas firmas reputācija, tāpēc kaut vai nonāksim mīnusos, bet koncerts notiks!» Cieti!

Protams, ne jau visus pieteiktos un karsti gribētos redzēs latvju publika. Piemēram, zviedri ļoti satrakojušies par to, ka nebūs solītā Fila Anselmo (Pantera), tāpat nozudis arī Kronoss (Venom), savukārt Vinss Neils (Motley Crue) jau laikus tika pieteikts kā speciālais viesis, kurš kādā koncertā var parādīties, kādā – neparādīties. Pagaidām pat grūti teikt, vai viņš kādā ir parādījies... No šova izlēcis arī Niks Menza (Megadeth), bet viņa kolēģis, sākotnēji kā šova dalībnieks pieteiktais Martijs Frīdmens, tāpat kā Slayer mūziķis Toms Araija, jau uzreiz pateica, ka viņiem ar šo pasākumu nav nekāda sakara. Iesākumā dalībnieku sarakstā bija arī Robs Halfords (Judas Priest) un citi skaļi vārdi – arī šie mūziķi Metal All Stars tūrē nav manāmi.

Šīs peripetijas radīja neticību minētā šova iespējamībai Rīgā, taču laikam viss būs relatīvā kārtībā. Ja paskatās Sofijā spēlēto dziesmu setlisti, tad neapmierinātībai nebūtu pamata: Kings Of Metal un Fear Of The Dark (Peidžas izpildījumā), Animal House, Metal Heart, Balls To The Wall un Fast As A Shark (Udo, kurš gan cits!), Refuse/Resist un Eye For An Eye (Kavalera), Madhouse un TNT (Beladonna), Stillborn (Zaks) un daudzi citi leģendāri hiti, bet noslēgumā visu zvaigžņu džemošana tādu hitu kā Roots Bloody Roots, Symphony Of Destruction vai Warpigs izpildījumā. Jādomā, ka neviena no minētajām dziesmām komentārus neprasa, vai ne? Pavisam

26 smagās mūzikas klasikas dziesmas – šķiet, ka ir pat vienalga, vai vēl kāda no slavenībām Rīgai iedos kurvīti, galvenais, lai Metal All Stars līdz mums tomēr tiek.