Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Iedzīvotāji rosina rīkot apspriešanu par lielveikala būvniecību Ozolnieku centrā

© publicitātes

Ozolnieku novada domē iesniegts apmēram 170 iedzīvotāju parakstīts aicinājums rīkot sabiedrisko apspriešanu par lielveikala būvniecību Ozolnieku centrā, ziņo viens no parakstu vākšanas iniciatoriem Raimonds Elpe.

Iedzīvotāji aicina domi izvērtēt, vai zaļā zona netālu no novada domes, pirmsskolas izglītības iestādes "Pūcīte", ledus halles un baznīcas piemērota lielveikala būvniecībai. Turklāt ciematā jau ir viens lielveikals - "Elvi".

Elpe uzskata, ka jau esošā lielveikala būvniecība lielveikalu tēlu iedzīvotāju acīs iedragāja, jo veikalā ir plašs alkohola klāsts, turklāt ēkā izvietota atsevišķa alkohola tirgotava, bet daži pārtikas produkti veikalā nav atrodami.

Parakstu vākšana sākta, lai dome ieklausītos iedzīvotājos. Elpe ir pārliecināts, ka iedzīvotāji, vērtējot jaunā sasaukuma domes un novada vadītāja Daiņa Liepiņa (LRA) paveikto, ieceri par lielveikala būvniecību atcerēsies kā negatīvu lietu.

Elpe atzīst, ka parakstu vākšana tieši iespējamā tirgotāja konkurenta - lielveikala "Elvi" - telpās nav bijusi korekta rīcība, par ko saņemtas arī negatīvas atsauksmes sociālajos tīklos, taču to esot organizējis galvenais parakstu vākšanas iniciators, bijušais domes deputāts un pašvaldības komunālā uzņēmuma "Ozolnieku KSDU" vadītājs Mārtiņš Prīsis. Pats Prīsis pašlaik atrodas ārzemēs.

Savulaik ar līdzīgu pretestību no iedzīvotāju puses saskāries arī uz pašvaldības zemes pie Ozolnieku ūdenstilpes izbūvētais "Elvi".

Jau vēstīts, ka interesi par tiesībām izbūvēt veikalu uz pašvaldības zemesgabala "Krogzemji" Ozolnieku centrā izrādījuši tirdzniecības tīklu "Maxima" un "top!" pārstāvji.

Iepriekš Ozolnieku novada pašvaldība bija izsludinājusi rakstisku izsoli par apbūves tiesībām uz zemesgabalu "Krogzemji" Ozolniekos ar nosacījumu, ka uz tā jāuzbūvē pārtikas un pirmās nepieciešamības preču veikals.

Apbūves tiesības tiks piešķirtas uz 30 gadiem no līguma noslēgšanas dienas, taču ar tiesībām to pagarināt. Rakstiskās izsoles sākuma cena ir 50 000 eiro - vienreizēja maksa par zemes gabala apbūves tiesību piešķiršanu -, un nomas maksa par zemes lietošanu ne zemāka par 3 % gadā no zemes kadastrālās vērtības.

Plānots, ka veikals atradīsies teju 0,8 hektārus plašā zemesgabalā - stāvvietā - netālu no novada domes, pirmsskolas izglītības iestādes "Pūcīte", ledus halles un baznīcas.

Zemesgabala nomniekam būs jāuzbūvē pārtikas un pirmās nepieciešamības preču mazumtirdzniecības veikals, objektā jānodrošina bankomāts, kā arī bezmaksas un brīvi pieejamas tualetes, kuru uzturēšanu pilnībā par saviem līdzekļiem nodrošinās izsoles uzvarētājs. Uz zemesgabala jāveic auto stāvlaukuma paplašināšana, tai skaitā lietus ūdens novadīšanas sistēmas izbūve, nodrošinot stāvvietas, kas ir bezmaksas un bez stāvēšanas laika ierobežojumiem vismaz 100 automašīnām.