Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Ventspils dome piešķirs NĪN atvieglojumus 57 300 eiro apmērā

© Valsts policija

Ventspils pilsētas dome nolēmusi piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumus par 57 300 eiro vairākiem saimnieciskās darbības veicējiem Ventspilī, vēsta pašvaldība.

Samazinot gada nodokļa summu par 50%, NĪN atvieglojumi piešķirti desmit viesu izmitināšanas pakalpojumu sniedzējiem par 22 100 eiro, kas veido 39% no kopējās piešķirto atvieglojumu summas.

Nodokļa atvieglojumi piešķirti saimnieciskās darbības veicējiem, kas apsaimnieko Ventspils Piejūras kempingu, viesnīcas "Dzintarjūra" un "Vilnis", olimpiskā centra "Ventspils" viesnīcu, viesnīcu "Jūras brīze", Ventspils Augstskolas tūristu viesnīcu, kā arī viesu namus "Kupfernams", "Muiža", "Martas nams" un "13 enkuri".

Lai nodrošinātu sporta un aktīvās atpūtas pakalpojumu pieejamību un attīstību, NĪN atvieglojumi 90% apmērā piešķirti olimpiskajam centram "Ventspils" par sporta laukumiem un infrastruktūru.

Kultūras nozarē nodokļa atvieglojums 90% apmērā piešķirts SIA "Kurzemes filharmonija" par Ventspils teātra nama "Jūras vārti" ēku. Atvieglojumu 70% apmērā saņēma arī SIA "Santa-Rema" par īpašumu, kur darbojas kinoteātris "Kino Rio", un pašvaldības SIA "Ventspils lidosta" par reģionālas nozīmes lidostu. Atvieglojums NĪN atvieglojums 90% apmērā piešķirts arī par īpašuma daļu, kur darbojas publiskā pirts.

Atvieglojumus saņēmušas sešas fiziskās un astoņas juridiskās personas, kas atbilda Ventspils pilsētas domes saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām.