Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Laima" būvēs jaunu fabriku

© f64

Norvēģu kompānija "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" tuvākajā laikā ieguldīs daudzmiljonu eiro investīcijas jaunas un multifunkcionālas ražotnes būvniecībā Latvijā.

Jaunā ražotne sniegs uzņēmumam iespējas attīstīt daudz modernāku un efektīvāku ražošanu, nodrošināt stabilu produktu kvalitāti, plānot efektīvāku piegādes ķēdi un loģistiku, kā arī nodrošināt labākus darba apstākļus darbiniekiem. Šī ir daļa no uzņēmuma ilgtermiņa stratēģijas.

“Stratēģijas mērķis ir stiprināt “Laima” un citu “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” zīmolu pozīcijas sīvajā konkurencē gan vietējā, gan starptautiskajā tirgū. Mēs ieguldīsim vairākus miljonus eiro, lai uzceltu jaunu, mūsdienīgu ražotni, kas ir piemērota moderniem un efektīviem mūsu iemīļoto zīmolu ražošanas procesiem. Šis ieguldījums papildinās “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” investīcijas, kas pēdējo divu gadu laikā sasniegušas vairāk nekā 10 miljonus eiro, padarot šo par vienu no lielākajiem ieguldījumiem pārtikas ražošanas nozarē Latvijā,” uzsver Eriks Smits-Hansens, “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” valdes priekšsēdētājs.

Šobrīd tiek izpētītas divas iespējas - jauno ražotni būvēt pašreizējās “Staburadze” ražotnes teritorijā Rīgā, Artilērijas ielā, vai arī kaut kur Rīgas tuvumā. Gala lēmumu plānots pieņemt 2017.gada laikā. Jaunās ražotnes būvniecību plānots pabeigt līdz 2019. gada beigām.