Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Slavenajam" 1,8 miljonus vērtajam superauto kārtējā ķibele; par iegādi interesējas VID

© facebook.com/ Aivars Mackevics

Pirms nedēļas īstu rezonansi medijos un sabiedrībā izsauca fakts, ka kāds Latvijā reģistrēts uzņēmums iegādājies vairākus miljonus vērtu superauto "Bugatti Veyron".

Automašīnas īpašnieks ir firma "Jacob LV", kuras apgrozījums 2015.gadā bijis 30 000 eiro, savukārt zaudējumi teju 85 000 eiro. Par lielu pārsteigumu šis superauto nav spējis iziet tehnisko apskati, jo tam joprojām ir vasaras riepas, un tas nemaz nevar šobrīd braukt pa Latvijas ceļiem.

Auto jomas pārzinātājs Normunds Avotiņš raidījumam "Bez Tabu" norāda, ka, iespējams, šim auto nemaz nav pieejamas ziemas riepas. Tas ir tik specifisks spēkrats, ka visi ar to saistītie darbi jāveic rūpnīcā Francijā. Piemēram, lai nomainītu riepas šim superauto tas jānogādā Francijā turklāt tā riepas maksā vismaz 20 000 eiro. Turklāt tās ražo tikai viena kompānija, un kā norāda Avotiņš, tās nemaz nav paredzētas ziemas apstākļiem.

Raidījums "Bez Tabu" arī informē, ka Valsts ieņēmumu dienesta pārstāve Evita Teice- Mamaja norāda, ka šis fakts par dārgā auto iegādi nav paslīdējis garām arī VID. Viņa arī uzsver, ka šāda superauto iegāde kalpos par iemeslu, kāpēc pievērst plašāku uzmanību šī un citu līdzīgu uzņēmumu analīzei un izvērtējumam. Šobrīd arī netiek atklāta informācija, vai uzņēmums jau iepriekš nonācis VID redzeslokā.