"Villa Ksenija" ar vēsturi un šodienu vienā elpas vilcienā

Viesu māja “Villa Ksenija” atrodas vēsturiskajā ēkā, arhitektūras piemineklī, kas tika uzcelts 1876. gadā. Sākotnēji šī ēka piederēja krievu pareizticīgajai katedrālei un tajā dzīvoja Svētā Borisa un Svētā Gļeba pareizticīgās katedrāles mācītāji. Tolaik ēka atgādināja nelielu jūgendstilā uzceltu savrupmāju un izskatījās citādāk nekā tagad.
“VILLA KSENIJA” iekārtota bijušajā pareizticīgo mācītāju mājā ©Publicitātes foto

Mācītāju māja pārtop par viesu namu

1941. gada jūnijā ēkā trāpīja vācu aviācijas bumba, un ēka tika daļēji sagrauta, bija bojāts jumts un terase ar kolonnām. Pēc kara ēku atjaunoja un pārtaisīja, pārveidojot par to par dzīvojamo māju ar dzīvokļiem. 2002. gadā to iegādājās SIA “Magistr” un praktiski atjaunoja iepriekšējo ēkas izskatu. Ēkas iekšējo interjeru nebija iespējams atjaunot, jo par to nebija informācijas.

Ēkas restaurācijas laikā tika atklātas pazemes ejas, kas turpinājās aiz “Villa Ksenija” teritorijas: viena eja veda uz Svētā Borisa un Svētā Gļeba pareizticīgo katedrāli, otra - uz dzelzceļu. Pazemes ejas netika atjaunotas, un līdz šim laikam dažādās ietvēs un dārza vietās tās atgādina par sevi.

SIA “Magistr” šajā ēkā atvēra viesnīcu un restorānu, radot mierīgu mājas atmosfēru. Firmas īpašnieku pamatideja: pakāpeniski papildināt interjeru ar antikvāriem priekšmetiem un 18. gadsimta mēbelēm. Šodien tādu priekšmetu ir daudz: bronzas pulksteņi, skulptūras, lampas, skapis, kumode utt. Viesu mājas “Villa Ksenija” klienti augstu vērtē tās mājīgumu un svētku noskaņu, ko tā sniedz. Tajā notiek gan darījuma tikšanās, gan ģimenes pasākumi.

Viesi slavē tīrību un mājīgumu

Klientu atsauksmes par “Villa Ksenija” pārsvarā ir šādas: apbrīnojama tīrība, klusums un komforts. Viesu mājā izmanto īpašus ekoloģiskus matračus un gultas veļu.

Restorāns gatavo gan citu Eiropas tautu, gan vietējās virtuves ēdienus, to uzskata par labāko pilsētā. Par izcilo kvalitāti liecina pilsētas konkursos izcīnītās godalgas, bet pats svarīgākais - klientu pateicības.

Viesu mājā “Villa Ksenija” glabājas albumi ar pateicībām, daudzu slavenu viesu fotogrāfijas ‒ populāri dziedātāji, mūziķi, politiķi.

Restorāna interjerā apskatāma reto taureņu kolekcija, tās daļa pieder vienam no firmas “Magistr” īpašniekiem un “Villa Ksenija” līdzīpašniekam Jurijam Dovoreckim. Jurijam Dovoreckim ir sava taureņu kolekcija, kura uzskatāma par vienu no labākajām Latvijā.

Restorāns “Villa Ksenija” ir atvērts visiem un aicina ne tikai tos, kas dzīvo viesu mājā.

Cilvēkiem patīk atpūsties viesnīcas dārzā, tur pavasaros zied ābeles, bet vasarās smaržo rozes. Dārzā ir ērti paviljoni ar dīvāniem un galdiņiem. Viesu māja organizē mūzikas vakarus dārzā, bērnības svētkus 1. septembrī un citus pasākumus. Organizējot svinīgus pasākumus, restorānā vienlaikus var apkalpot 25 viesus.

“Villa Ksenija” nodrošina viesiem pilnu pakalpojumu spektru, ko paredz četru zvaigžņu viesnīcu līmenis, proti, atvešanu no lidostas un atpakaļ, taksometra pakalpojumus, automašīnas nomu, apsargājamo autostāvvietu, veļas mazgāšanu, ķīmiskās tīrītavas un citus pakalpojumus.

Viesu mājā “Villa Ksenija” ir uzturējušies gan cilvēki no dažādām pasaules valstīm, gan Latvijas iedzīvotāji, un, apmeklējot to vienu reizi, viņi vēlas šeit atgriezties vēl un vēl.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā