No gultas līdz jūrai daži soļi

Piejūras kempings Ventspilī savus pirmos viesus uzņēma 2001. gada 3. augustā. Tas atrodas Ventspils pilsētas zaļajā zonā, nepilnu 2 km attālumā no pilsētas un aptuveni 500 m no Ventspils Zilā karoga pludmales. Kempinga teritorija robežojas ar Piejūras brīvdabas muzeju un Enkuru parku. Netālu no kempinga atrodas Bērnu pilsētiņa, Pludmales akvaparks, Zilā karoga pludmale un vēl citi tūristu iecienīti objekti.
JEBKURAM KOMFORTA līmenim iespējams piemeklēt piemērotu nakšņošanas vietu, turklāt labi aprīkotā servisa māja pieejama ikvienam viesim ©no PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" arhīva

Ar teltīm, treileriem un mājiņā

Kempinga izveidošanas mērķis ir veicināt tūrisma attīstību Ventspilī, kā arī sniegt tūristiem kvalitatīvas atpūtas iespējas, piedāvājot telšu vietas, labiekārtotas kemperu vietas ar elektrības pieslēgumu, kā arī atpūtu mājiņās, servisa māju, bērnu laukumu un citu infrastruktūru, lai atpūtu neaizēnotu komforta un infrastruktūras trūkums.

Piejūras kempinga atklāšana gandrīz pirms 20 gadiem bija ievērojams notikums ne tikai pilsētā, bet arī valstī ‒ cik zināms, toreiz, 2001. gadā Piejūras kempinga atklāšanā piedalījās arī toreizējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs. Kempings savu darbību uzsāka ar 16 mājiņām „Aleja I”, dažām treileru un telšu vietām. Pēc trim gadiem tika labiekārtota kempinga teritorija, izveidoti ārējie tīkli un izbūvētas vēl piecas mājiņas. Jau gadu vēlāk tika paplašināts treileru laukums un izbūvētas piecas mājiņas „Kāpa lukss”, bet 2006. gadā ‒ vēl septiņas mājiņas.

no PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" arhīva

Piejūras kempinga pārvaldniece Maija Pētersone uzsver: „Mēs mērķtiecīgi strādājam pie kempinga uzlabošanas, piemēram, 2010. gadā tika izbūvēta taka uz jūru cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Laika posmā no 2010. līdz 2012. gadam paplašinājām kempinga teritoriju, kas ļāva palielināt labiekārtoto telšu un treileru vietu skaitu ar elektrības pieslēgumu. 2014. gadā papildinājām bērnu rotaļu laukumu. Kopš 2015. gada pakāpeniski kempinga mājiņās notiek iekštelpu remonts, tiek atjaunots mājiņu fasādes krāsojums un terases pie mājiņām.”

Katrai vajadzībai piemērots risinājums

Ventspils Piejūras kempinga viesiem tiek piedāvātas četru veidu labiekārtotas kempinga mājiņas ar dažāda veida aprīkojumu. Šobrīd Piejūras kempinga teritorijā pieejamas 70 labiekārtotas treileru vietas ar elektrības pieslēgumu, kur iespējams izmantot arī citas kempingā pieejamās ērtības. Piedāvājumā ir arī liels, ērti saplānots un labiekārtots telšu laukums, kurā vienlaikus iespējams izvietot līdz pat 300 teltīm.

no PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" arhīva

„Neatkarīgi no tā, vai viesi izvēlējušies atpūsties un nakšņot teltī, treilerī vai mājiņā, visiem tiek piedāvāti servisa ēkas pakalpojumi: virtuve un ēdamzāle, duša un labierīcības, veļas mašīnas un veļas žāvētāja noma, arī pirts atpūtas komplekss. Vēl iespējams pavadīt laiku sporta laukumos. Kempinga teritorijā var iznomāt gan pieaugušo, gan bērnu velosipēdus un elektriskos braucamrīkus TRIX, ar ko var komfortabli un ātri nokļūt no Piejūras kempinga līdz dažādiem apskates objektiem Ventspilī. Arī Piejūras kempings, tāpat kā liela daļa citu atpūtas vietu Ventspilī, ir dzīvniekiem draudzīgs,” klāsta pārvaldniece.

Vairāk nekā puse viesu ir ārvalstnieki

Pagājušajā gadā 58,5% no Piejūras kempinga apmeklētājiem bija ārvalstu viesi, pārsvarā no Lietuvas un Vācijas. Lietuvas tūristi bieži izmanto telšu vietas pakalpojumus, savukārt tūristi no Vācijas - treileru vietu pakalpojumus. Šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, telšu vietas ir vispopulārākās Lietuvas tūristu vidū. Savukārt kempinga mājiņas biežāk izmanto tūristi no Baltijas valstīm - no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, mazāk no Vācijas un Somijas. Tas saistīts ar Covid-19 ierobežojumiem. Vidējais laiks, ko viens viesis pavadīja Piejūras kempingā 2019. gadā, bija divas diennaktis.

Piejūras kempinga piedāvātos pakalpojumus izmanto ne tikai tūristi un vietējie iedzīvotāji (viņi bieži izmanto banketu zāli, nojumes un pirts kompleksu), bet arī dažādas bērnu nometnes, piemēram, 2019. gada augustā Piejūras kempings uzņēma mazo dejotāju nometni, kalnā kāpēju nometni un BMX sportistu nometni no Krievijas.

Jau sesto reizi plīvo „Zaļās atslēgas” karogs

no PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" arhīva

Zaļā atslēga” ir starptautiska, strauji augoša tūrisma brīvprātīgās ekosertifikācijas sistēma, kas tiek piešķirta viesnīcām, kempingiem un hosteļiem. Ventspils Piejūras kempings ir pirmais kempings Latvijā, kam piešķirts „Zaļās atslēgas” ekosertifikāts. „Šogad jau sesto reizi Piejūras kempingā tika pacelts „Zaļās atslēgas” karogs, kas norāda uz ekosertifikāta statusu. „Zaļās atslēgas” ekosertifikācijas sistēmas mērķis ir tūrisma naktsmītnēs samazināt negatīvo tūrisma ietekmi uz vidi un veicināt vides pārvaldes sistēmu ieviešanu tūrisma sektorā. Lai iegūtu sertifikātu, Piejūras kempingam jānodrošina atbilstība vairāk nekā 70 kritērijiem divpadsmit kritēriju grupās: no elektroenerģijas un ūdens resursu taupīšanas un videi draudzīgas teritorijas uzkopšanas līdz īpaši izstrādātiem vides politikas dokumentiem un personāla apmācībām ar vidi saudzējošām ikdienas aktivitātēm,” paskaidro Maija Pētersone.

Rezervē booking.com

Jau vairākus gadus Piejūras kempings sadarbojas ar pasaulē populāro un iecienīto naktsmītņu rezervēšanas sistēmu www.booking.com. Saņemtā atzinība balstīta uz viesu atsauksmēm, kas savu naktsmītni Piejūras kempingā rezervējuši šajā vietnē. Viesi bieži vien norāda, ka augstais novērtējums vietnē ir apliecinājums, ka Ventspils Piejūras kempings saviem viesiem nodrošina vislabāko iespējamo nakšņošanu.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā