Sarmīte Rubule: Nenoslīkt emociju okeānā

«Es ceru, ka tik nikna un valdonīga kā Olga es tomēr neesmu, lai gan – arī man ir pietiekoši ass raksturs,» saka aktrise Sarmīte Rubule. Viņa spēlē automehāniķa Kostjas sievu Olgu skatītāju mīlētajā TV seriālā «Viņas melo labāk».
OLGA. Sarmīte Rubule Olgas lomā seriālā «Viņas melo labāk» ir jau četras sezonas. «Vienmēr domāju: šī sezona droši vien būs pēdējā, vairāk gan nebūs. Bet nu jau varu atklāt, ka būšu ne tikai astotajā, bet arī devītajā sezonā. Tad nu jācer, ka vismaz seriālā man darbs būs nodrošināts līdz mūža galam...» ©Publicitātes foto: Kaspars Filips DOBROVOĻSKIS

Jau 17. augustā video satura platformā «Go3» un 24. augustā kanālā «TV3 Life» pie skatītājiem nonāks kulta seriāla «Viņas melo labāk» jaunākā - astotā - sezona, kas pārsteigs, aizraus un aicinās just līdzi jau iemīļoto varoņu attiecībām. Kanālā «TV3 Life» seriāls būs skatāms no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 14 un 20.30.

Pēc TV ētera to bez maksas varēs noskatīties digitālajā platformā «TV3 Play».

Daudz jaunu varoņu

Jaunajā sezonā skatītājus sagaida atrisinājums jau septītajā sezonā aizsāktajam stāstam par unikālo gleznu, kuru iekāroja teju katrs no seriāla varoņiem, taču arī šosezon kādam veiksies vairāk, kādam - mazāk.

JAUNUS PĀRSTEIGUMUS sagādās Olgas (Sarmīte Rubule) vīrs, automehāniķis Konstantīns (Kristians Kareļins), kuram beidzot nāksies pieņemt vīrišķīgu lēmumu - kurai dāmai uzticēt savu sirdi... / Publicitātes foto: Kaspars Filips DOBROVOĻSKIS

Seriālā līdztekus jau iemīļotajiem aktieriem - Evijai Krūzei (Marta), Andrim Bulim (Māris), Laurim Dzelzītim (Arvis), Elīnai Vānei (Baiba), Mārim Bezmeram (Roberts), Kristianam Kareļinam (Konstantīns), Sarmītei Rubulei (Olga) - gaidāma arī jaunu un košu tēlu pievienošanās: seriālā ieradīsies Vladimirs, patoloģisks melis un palaidnis (Mārtiņš Egliens), Benedikts, ļoti nopietns mācītājs un Olgas bijušais klasesbiedrs (Imants Strads), zvejas kuģa kapteinis Žanis, Vladimira brālis (Mārtiņš Brūveris), skaistumkopšanas salona īpašniece Lelde (Karīna Lučiņina,), Žaņa un Vladimira mamma Viktorija, ļoti jauka sieviete (Indra Briķe), bagātais kolekcionārs Edmunds, blēdīgs un sarežģīts vīrietis (Pēteris Gaudiņš), Žaņa bijusī sieva Santa, Māra īstā māsa (Inga Misāne-Grasberga) un Vladimira sieva Oksana, Olgas un Martas biznesa partnere (Līga Zeļģe).

Pavērsieni mīlas frontē

Marija (Anete Krasovska) nokļūs neapskaužamā situācijā, pārdodot dārgo gleznas kopiju oligarham Borisam (Normunds Bērzs), un, lai no šīs situācijas izkultos, viņai būs nepieciešama tēva Māra (Andris Bulis) palīdzība. Marijai šajā sezonā sagaidāmi pavērsieni arī mīlas frontē - viņas un Arvja (Lauris Dzelzītis) attiecībām būs vairāki pārbaudījumi, pēc kuriem nekas vairs nebūs tā kā agrāk...

Mārim (Andris Bulis) nāksies pacīnīties par savu jauno simpātiju Keitu (Laura Atelsone), jo viņas sirds joprojām nav brīva. Turklāt Māris kā allaž pieļaus kādu muļķīgu kļūdu, kas ceļu uz Keitas sirdi padarīs sarežģītāku.

Savukārt Marta (Evija Skulte) turpinās laimes meklējumus, pazaudējot tuvu draugu, viņa nekavēsies un atradīs sev jaunus piedzīvojuma biedrus - seriāla jaunos varoņus - brāļus Vovčiku (Mārtiņš Egliens) un Žani (Mārtiņš Brūveris).

Arī Robertu (Māris Bezmers) šīs sezonas laikā sagaida smagas izvēles - gan profesionālā ziņā, gan attiecībās.

Jaunus pārsteigumus sagādās Baiba (Elīna Vāne) un Konstantīns (Kristians Kareļins), kuram arī beidzot nāksies pieņemt vīrišķīgu lēmumus - kurai dāmai uzticēt savu sirdi...

Viena no jaunās sezonas jaunajām varonēm būs Lelde (Karīna Lučiņina), kura aptīs ap pirkstu ne vienu vien varoni. Bet nopietnajam mācītājam Benediktam (Imants Strazds) bez sprediķiem baznīcā būs arī vairāki citi noslēpumi...

Nav tik nikna un valdonīga

Jau ceturto sezonu «vasaras karstākajā seriālā» spēlē arī aktrise Sarmīte Rubule, kurai režisors Sigits Račkis uzticējis Kostjas sievas Olgas lomu.

Olga ir ļoti greizsirdīga un valdonīga. «Man viņa ir īpaša tieši ar savu nerimstošo cīņu par Kostju. Tas ir tik komiski. Cik var viens dulls sievišķis plosīties un ņemties ar putām uz lūpām, bet - redz, ka var! Visi jau gaida, kad beidzot izšķirsimies,» aktrise pasmaida un atklāj, ka dažkārt seriāla filmēšanas laukumā ir tā nokliegusi savu balsi, «visu dienu aurojot uz Kostju», ka brīžam pašai šķiet, ka tas noteikti būs par skaļu un traku. «Bet tad man pienāk vēstule no skatītāja, kurš raksta: «Tu neticēsi, bet mums mājās citreiz ir vēl trakāk nekā jums ar Kostju seriālā!...»

MELI, nepatikšanas, šķiršanās un jauns sākums - tas viss TV skatītājus sagaida seriāla «Viņas melo labāk» jaunajā sezonā. Attēlā: Marta (Evija Krūze), Olga (Sarmīte Rubule) un Oksana, Olgas un Martas biznesa partnere (Līga Zeļģe) / Publicitātes foto: Kaspars Filips DOBROVOĻSKIS

Sarmītei arī dzīvē ir skaļa balss, viņa smejas: tas tāpēc, ka ir trenēta skaņu raidīt teātra skatītājam līdz 24. rindai. «Bet es ceru, ka tik nikna un valdonīga kā Olga es tomēr neesmu, lai gan - arī man ir pietiekoši ass raksturs,» viņa neslēpj.

Visciešākā sadarbība šai seriālā aktrisei ir ar Latvijas Nacionālā teātra aktieri Kristianu Kareļinu, kurš, kā viņa atzīst, ir spožs automehāniķa Kostjas lomā. «Mūsu sadarbība ir lieliska, jo esam kopā spēlējuši ne tikai seriālā, bet arī vairākās izrādēs. Šķiet, es jau viņu pazīstu kā raibu suni. Man vienmēr ir interesanti kadrā satikties ar kādu jaunu partneri, un tad nu šajā sezonā man bija tas gods saspēlēties ar aktieriem jaunpienācējiem - Līgu Zeļği, kura atveidos manu draudzeni un biznesa partneri Oksanu, un Imantu Stradu, kurš būs mācītājs un Olgas jaunības dienu mīlestība,» atklāj Olgas lomas atveidotāja.

Olga sāks cilāt glāzīti

«Man ļoti nepieciešams labs režisors, kurš mani izjūt un pareizi ievirza. Sigim izdodas ar mani tikt galā. Tas ir apbrīnojami, ar kādu enerģiju un entuziasmu viņš strādā,» saka Sarmīte Rubule, uzsverot, ka režisors katru kadru izstrādā līdz pēdējai niansei un ir ļoti prasīgs. Ja kaut kas nesanāk, ir jāmēģina vēlreiz un jāpārfilmē, līdz ir panākts vēlamais rezultāts.

Taujāta par lielākajiem izaicinājumiem seriāla uzņemšanas laukumā, aktrise godīgi atzīstas, ka visgrūtāk ir saglabāt modrību visas dienas garumā - nereti filmēšanas dienas ir ļoti garas, un tad uz dienas beigām jau zūd koncentrēšanās spējas.

«Reiz mums ar Imantu Stradu kadrā uznāca tāda smieklu lēkme, ka bija jāfilmē ļoti daudzi «dubļi», kamēr nomierinājāmies. Labi, ka režisors bija pacietīgs un ļāva mums izsmieties no sirds.»

Bet uz jautājumu, kā šajā sezonā klāsies viņas Olgai, aktrise atklāj: «Pārmaiņas pēc nekliegšu, bet pačukstēšu: ja agrāk Olga bija kaismīga pretalkoholisma cīnītāja, tad tagad pati sāks cilāt glāzīti, jo - nervi vairs netur! Tas arī ir izaicinājums - spēlēt iereibušu Olgu. Tas nav nemaz tik vienkāršs uzdevums.»

Dzīve negaidītu pagriezienu pilna

Pēc šā pavasara korekcijām Dailes teātra aktieru štatā Sarmīti Rubuli uz teātra skatuves var satikt Ninas lomā kanādiešu autora Norma Fostera situāciju komēdijā «Meklēju īsto» - Vecrīgas teātra klubā restorānā «Austrumu robeža». Tas ir stāsts par to, kā ir būt pusmūžā un joprojām bez otras pusītes. Mīlestību, tuvību un romantiku šajā izrādē viņa meklē kopā ar aktieriem Aiju Dzērvi (Vala), Kristianu Kareļinu (Mets) un Māri Bezmeru (Endijs), kurš ir arī šīs izrādes režisors. Tuvākās izrādes: 26. augustā pulksten 19, 12. septembrī pulksten 19, kā arī 26. septembrī pulksten 14 un 19.

GRIB BŪT MĪLĒTI. Māris Bezmers (Endijs), Aija Dzērve (Vala), Sarmīte Rubule (Nina) un Kristians Kareļins (Mets) situāciju komēdijā «Meklēju īsto», kas iestudēta teātra klubā restorānā «Austrumu robeža». Izrādes darbība risinās 70. gados Amerikā, kad mati bija garāki, krāsas spilgtākas un bikšu gali platāki, bet - cilvēki grib mīlēt un grib būt mīlēti... / Miervaldis ŠTEINBERGS

«Jāpriecājas, ka šobrīd vispār ir iespējams darbs manā - aktrises - profesijā. Tā jau ir, ka nejēdzīgākais šā gada pirkums bija plānotājs - viss ir sasvītrots, gandrīz visi plāni ierobežojumu dēļ pārcelti uz 2021. gadu, tostarp arī brīvdabas izrādes «Īsa pamācība mīlēšanā» [rež. Juris Kalniņš] un «Limuzīns Jāņu nakts krāsā» [producente Laila Ilze Purmaliete], kuras, cerams, ar vēl lielāku jaudu varēsim spēlēt pilnās estrādēs nākošvasar,» cerīga ir skatītāju mīlētā aktrise. Viņa tiešām ļoti cer, ka mūs negaida «Covid-19» otrais vilnis.

Lūgta atklāt savas šīs vasaras spilgtākās emocijas, Sarmīte neslēpj, ka šovasar emociju ir krietni par daudz. «Lai ar šo milzīgo emociju gūzmu es tiktu galā, iedomājos tādu garāku auklu, kas iziet no manas galvas - ar lidojošu pūķi... Tās ir visas manas emocijas. Šis iztēles vingrinājums man palīdz nenoslīkt emociju okeānā, paskatīties uz notikumiem pragmatiskāk un meklēt risinājumus. Dzīve var būt negaidītu pagriezienu pilna, un ne vienmēr viss rit pēc mūsu plāna, ne vienmēr dabūjam to, ko esam iedomājušies. Protams, beigās visam ir jābūt labi, jo, ja vēl nav labi, tad tās vēl nav beigas!» aktrise ir pārliecināta.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā