Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Volejbols

Pļaviņš un Šmēdiņš izcīna Eiropas bronzu

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ieguvuši bronzas medaļu Eiropas čempionāta. Spēlē par trešo vietu latvieši ar 2:0 pārspēja Spānijas duetu Lario / Mesu.

Jau ziņojām, ka šodien zaudējumu Eiropas čempionāta pusfinālā piedzīvoja Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri ar 1:2 piekāpās Nīderlandes duetam Numerdoram / Šuilam.

Spēli mazliet labāk iesāka spāņi izvirzoties vadībā ar 3:1, tomēr seta turpinājumā vairākas veiksmīgas darbības padevās Šmēdiņam, kas ļāva latviešiem pārņemt vadību - 6:4. Seta turpinājumā mūsējie pārliecinoši turpināja spēlēt uzbrukumā, tomēr līdz tehniskajam pārtraukumam spāņiem izdevās rezultātu samazināt līdz minimumam - 10:11. Pēc Pļaviņa punkta uzbrukumā latviešu pārsvars sasniedza trīs punktus - 13:10. Seta atlikušo daļu latvieši aizvadīja ļoti pārliecinoši, uzvarot pirmo setu ar 21:15.

Otro setu labāk iesāka spāņi un pēc Pļaviņa kļūdas, izvirzoties vadībā ar 2:0. Seta turpinājumā latviešiem izdevās izlīdzināt rezultātu - 6:6, bet pēc Pļaviņa bloka mūsējie pārņēma vadību (8:7). Pateicoties Šmēdiņa veiksmīgajai darbībai blokā, latvieši pirmo reizi ieguva divu punktu handikapu - 10:8. Arī seta otrajā pusē latvieši prasmīgi saglabāja iekrāto divu punktu pārsvaru. Tuvojoties seta izskaņai latvieši ieguva četru punktu handikapu - 18:14. Galotni mūsējie aizvadīja pārliecinoši, uzvarot otro setu ar 21:16.

Par izcīnīto trešo vietu Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš saņems 10 000 Eiro lielu naudas prēmiju, kā arī 640 reitinga punktus.