Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Valsts augstākās amatpersonas Aglonā atgādina par garīgajām vērtībām

© Inga Nestere

Šodien valsts augstākās amatpersonas, piedaloties Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos Aglonas Bazilikā, savās uzrunās klātesošajiem atgādināja par garīgajām vērtībām.

Valsts prezidents Valdis Zatlers, uzrunājot klātesošos, pateicās par cilvēku ticību un spēku, ko esam parādījuši šajos grūtajos laikos, akcentējot gan ticību sev, gan ticību valstij.

Zatlers arī uzsvēra, ka stiprs Latvijas pamats ir stipras ģimenes, kuras balstītas uz kristīgām vērtībām. Tieši ticība cilvēkus spēj dziedināt, kā arī iedvesmot piepildīt savus sapņus.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) klātesošajiem norādīja, ka jau otro gadu pēc kārtas ar lielu prieku un gandarījumu mēro ceļu uz Aglonu, lai kopā ar pārējiem dalītos šajos skaistajos svētkos, kas apvieno Kurzemi, Zemgali un Vidzemi ar Latgali un šī novada svētvietu - Aglonu, jo Dievam nekas nav neiespējams.

"Aglonas svētvieta ir mūsu zemes brīnums un Dieva dāvana, kur ļaudis smeļas ticību, prieku, un dzīves spēku, lai gada gaitās nepagurtu, izturētu un ar pacietību pārvarētu dzīves pārbaudījumus. Šis brīnumainas spēks palīdzēja arī man nepakrist, saskaroties ar ikdienas pārbaudījumiem, lai ar pilnas atbildības sajūtu turpinātu pildīt man uzticētos pienākumus. No sirds esmu pateicīgs katram no jums, kas aizlūdzat par mūsu valsts vadītājiem un visiem, kas ir atbildīgi par mūsu valsts un tautas likteņiem,'' uzsvēra premjers.

Viņš arī norādīja, ka patlaban, kad mūsu valsts ekonomika uzrāda pirmās atveseļošanas pazīmes, ir ļoti svarīgi neatstāt novārtā dabisko likumu, likumu, kas pieder pie ētiskās kārtības un ir attīstītas sabiedrības patiesības horizonts. Valdības uzdevums ir nodrošināt visu Latvijas iedzīvotāju kopējo labumu, taču šis uzdevums nav izpildāms bez sabiedrības atbalsta.

"Es ticu, ka ar Dieva palīdzību un sabiedrības atbalstu mums izdosies pilnveidot mūsu valsti, lai katrs iedzīvotājs justos laimīgs un aizsargāts. Mūsu kopīgais un patiesais uzdevums Dieva priekšā ir īstenot savu likteni, kas kalpo kopīgām cilvēcības prasībām. Ja mēs visi no sirds vēlēsimies, lai mūsu valsts garīgi un ekonomiski no jauna atdzimtu, tad visi Latvijas patrioti visā pasaulē savās domās un lūgšanās sadosies rokās, lai mums palīdzētu," sacīja Dombrovskis.

Arī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) savā uzrunā akcentēja ticības nozīmi, pārvarot dzīves grūtības un izaicinājumus. ''Šodien, esot šeit, es lūgšu, lai mūsu ticība palīdz mums palikt tikpat stipriem un doties pretī kopīgam mērķim, nevienu brīdi nešauboties par mūsu spējām un iespējām. Es ticu, ka mūsu lūgšanas tiks uzklausītas, es ticu Dieva svētībai,'' uzrunājot svētceļniekus, teica Daudze.

''Katram no mums ir jādara viss, kas ir viņa spēkos, lai celtu savu un savas valsts labklājību un veicinātu garīgo uzplaukumu. Mēs esam stipra tauta, un stipra tauta var izvirzīt augstus mērķus un arī sasniegt tos ar savu ticību, neatlaidību un darba spējām,'' sacīja Saeimas priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka tradicionālajos Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā, kas notiek šīs nedēļas nogalē, ir ieradušies 60 000 cilvēku. Valsts policija plāno, ka šodien svētkos varētu piedalīties vēl vairāk cilvēku - ap 100 000.

Pērn Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā piedalījās aptuveni 60 000 ticīgo.