Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Rīgu skar pērkona negaiss

Rīgā šo pēcpusdien bija novērojams īslaicīgs, tomēr spēcīgs pērkona negaiss, ko pavadīja lietus gāzes.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā aģentūrai LETA apliecināja, ka ir saņemts ziņojums par pērkona negaisa sākšanos Rīgā. Līdz šim ziņas par pērkona negaisu bijušas saņemtas arī no Dobeles, bet aktuālākā informācija vēl tiks apkopota.

"Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas projektu vadītāja Ilvija Līvmane aģentūru LETA informēja, ka negaiss Rīgā nav radījis bojājumus, kas ietekmētu uzņēmuma klientus. Patlaban tādu ziņu neesot arī no citām Latvijas vietām.

Savukārt ''Rīgas Satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis informēja, ka atsevišķās vietās Rīgā bijuši nelieli sabiedriskā transporta kustības traucējumi. Saņemtas ziņas par pārrāvumiem elektrības padevē, kā arī atsevišķās vietās nedarbojušies luksofori. Tomēr nekādi ziņojumi par būtiskām problēmām pasažieru pārvadājumos neesot saņemti.

LETA jau ziņoja, ka arī šodien Rīgā un vietām Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz pluss 33 grādiem pēc Celsija skalas.

Vakar plus 33 grādi konstatēti Dobelē, bet 16 novērojuma stacijās visā Latvijā tika pārsniegti mērījumu rekordi.

Šodien karsts laiks gaidāms Rīgā, kā arī Latvijas dienvidaustrumu rajonos un Vidzemē.

Sinoptiķi brīdina, ka arī turpmākajās dienās līdz 17.augustam saglabāsies karsts laiks, un teritorijas lielākajā daļā maksimālā gaisa temperatūra pārsniegs plus 27 grādus pēc Celsija, vietām sasniedzot arī plus 32 grādus.

Arī Rīgā šajā laika periodā maksimālā gaisa temperatūra būs plus 29 līdz 32 grādu robežās.