Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

Mediķi vakar hospitalizējuši divus saulē pārkarsušus zīdainīšus

Aizvadītajā diennaktī mediķiem bijis daudz darba un nācies doties palīgā arī diviem saulē pārkarsušiem zīdainīšiem, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas speciāliste Laura Bundule.

Mediķi vakar Rīgā devušies izsaukumos pie diviem viena mēneša un sešus mēnešus veciem bērniņiem, kuri bijuši pārkarsuši saulē. Abi zīdainīši tika hospitalizēti.

Kopumā vakar mediķiem valstī bijuši 1379 izsaukumi.

Ar karstumu saistīti izsaukumi bijuši 13 gadījumos, pieci no kuriem bijuši Rīgā.

Deviņos gadījumos nācies sniegt palīdzību kukaiņu kodumu upuriem, un vienā gadījumā irša kodums bija izraisījis smagu alerģisko reakciju un cietušais nogādāts slimnīcā. Bet Madonā čūska sakodusi kādu 59 gadus vecu sievieti, kura nogādāta slimnīcā.

Bijuši arī laimīgi izglābšanās gadījumi - vīrs un sieva, būdami alkohola reibumā, devušies peldēties. Kādā brīdī vīrs pamanījis, ka sieva nav redzama, sācis viņu meklēt, atradis un izvilcis no ūdens. Kamēr palīgā steigušies mediķi, vīrs pats uzsācis elpināšanu un sievu atdzīvinājis. Ierodoties mediķiem, 55 gadus vecās sievietes dzīvībai jau briesmas nedraudējušas un viņa nogādāta slimnīcā.

Savukārt Latgales pusē divus gadus vecs puisītis bijis aizrijies ar zupu, radinieki izsauca ātro palīdzību, kamēr mediķi bija ceļā, operators pa telefonu sniedzis konsultācijas, kuras klātesošie esot arī veiksmīgi izpildījuši. Tā rezultātā bērnu izdevās glābt.

Vakar mediķi devušies palīgā arī diviem vīriešiem, kuri bija nokrituši no augstuma. Kāds 67 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā nokritis, tīrot skursteni, kā rezultātā ar galvas traumu un sasitumiem nogādāts slimnīcā. Smagas muguras un galvas traumas Latgales reģionā pēc kritiena guvis vēl kāds alkohola reibumā esošs 40 gadus vecs vīrietis.

Aizvadītajā diennaktī mediķiem nācies sniegt palīdzību arī vairākiem ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem.