Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jelgavā žurnālisti grib nogrūst pa kāpnēm

Portāla jelgavnieki.lv žurnāliste Līga Greiškane vērsusies policijā ar iesniegumu, kurā par fizisku iespaidošanu apsūdz Jelgavas autobusu parka komercdirektori Viktoriju Ļubļinsku. Incidents izcēlies, pildot darba pienākumus.

Žurnāliste ieradusies uzņēmumā Intransserviss, kur notikusi akcionāru sapulce. V. Ļubļinska ir firmas līdzīpašniece (25%), kā arī SIA Jelgavas autobusu parks (JAP) komercdirektore. Vairāki domes deputāti un Jelgavas iedzīvotāji ir nobažījušies, ka, V. Ļubļinskas privātais bizness zeļ uz pašvaldības rēķina.

"Ierados uzņēmumā, lai, tā teikt, pieķertu Viktoriju Ļubļinsku pie rokas, ka viņa nav savā darba vietā pašvaldībā. Jelgavas mērs Andris Rāviņš iepriekš teica, ka viņa ir darbā, bet atklājās pretējais," stāsta žurnāliste.

Apsargi paskaidrojuši, ka sēde ir slēgta, tāpēc mediju pārstāvji palikuši gaidīt aiz durvīm. Pēc sapulces beigām L. Greiškane uzkāpusi otrajā stāvā, lai pajautātu uzņēmuma līdzīpašniecei, kāpēc viņa neatrodas savā tiešajā darbavietā? "Viņa saķēra mani aiz rokas un grūda uz kāpņu pusi. Viņa neatbildēja uz jautājumiem, vienkārši grūda," atceras žurnāliste. Savukārt viņas kolēģi, operatoru Aivaru Egli, aiz durvīm izsvieda otrs Intransserviss līdzīpašnieks Pāvels Kozlovs. Mediju pārstāvji izsauca policiju un rakstīja iesniegumus par fizisku iespaidošanu.

Acīm redzami miesas bojājumi žurnālistei nav nodarīti, tāpēc izmeklēšana par V. Ļubļinskas rīcību Valsts policijā netiks uzsākta. No viņas pieprasīts tikai paskaidrojums, reālu sodu sievietei nepiemēros.

Sazināties ar V. Ļubļinsku Neatkarīgajai neizdevās – norādīto telefonu pašvaldības uzņēmumā viņa dienas laikā necēla. Savukārt uzņēmumā Intransserviss paskaidroja, ka sieviete noteikti ieradīsies darbā, taču konkrētu laiku pateikt nezināja.

Lai izvērtētu JAP amatpersonu rīcību saistībā ar Intransserviss pakalpojumu izmantošanu, Jelgavas pašvaldības deputāts Dainis Liepiņš vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā un prokuratūrā.

"Man ir nepieņemami, ka SIA Intransserviss, saņemot no pašvaldības SIA Jelgavas autobusu parks par sniegtajiem pakalpojumiem ievērojamas naudas summas, vēlāk tās novirza par labu uzņēmuma līdzīpašniecei Viktorijai Ļubļinskai. Viņai piešķirta prokūra – tiesības rīkoties ar Jelgavas autobusu parka finanšu līdzekļiem, kā arī Inesai Kozlovai. Jelgavas dome veikt iekšēju izmeklēšanu šajā sakarā negrasās.