Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Vakar Aglonas svētku dalībniekiem medicīniskā palīdzība sniegta 903 reizes

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku Aglonā dalībniekiem vakar mediķi medicīnisko palīdzību snieguši 903 reizes, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas speciāliste Laura Bundule.

15 gadījumos cilvēki ir hospitalizēti.

Palīdzība sniegta, sākot no pusaudžiem līdz vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuriem bijušas aizdomas par apendicītu, mandeļu iekaisumu, smagāki sasitumi un aizdomas par lūzumiem, bijis viens diabēta gadījums, sista brūce, bet bērns peldvietā sagriezis pēdu.

Mediķi atzīmē, ka kopumā šajos svētkos nav ļoti smagu gadījumu, un vairākos gadījumos cilvēki ar iepriekšējām veselības problēmām jau bijuši ieradušies svētkos.

Savukārt uz vietas dežurējošajos posteņos palīdzība sniegta galvenokārt cilvēkiem ar galvas sāpēm, dažādām ādas brūcēm, veikta asinsspiediena mērīšana, ārstēti gremošanas trakta traucējumi, kā arī daudzi apmeklētāji bijuši noguruši pēc ilgstošas uzturēšanās ārā.

Kā ziņots, vakar uz svētkiem Aglonā bija ieradušies apmēram 60 000 cilvēki, bet šodien gaidāmi apmēram 100 000. Pērn svētkos piedalījās apmēram 60 000 cilvēki.

14.augustā un 15.augustā Aglonā notiek Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki.

Saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki ir noteikti kā valsts nozīmes pasākums.