Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Veselība

"Ātrajā palīdzībā" strādā daudz nesertificētu darbinieku, atzīst dienesta direktore

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) ir gan vakances, gan daudz nesertificētu darbinieku, kas vēl ir studenti, pastāstīja dienesta direktore Liene Cipule.

Cipule skaidroja, ka patlaban, ņemot vērā brigāžu skaitu un to, cik daudz cilvēku vajadzētu, lai tās nokomplektētu bez virsstundām, vakanču skaits ir diezgan liels. Vienlaikus atsevišķos brigāžu punktos vērojamas neefektīvi izmantotas brigādes vai arī nepietiekami izvērtētas dienas, tostarp nakts noslodze brigādēm.

Pēc Cipules teiktā, efektivizējot un sakārtojot iekšējos procesus, varētu izrādīties, ka vakanču skaits ir pat uz pusi mazāks nekā pašlaik uzrādās.

Cipule skaidroja, ka šī iemesla dēļ turpmākajos divos trīs gados plānots mainīt dienesta organizācijas principus, sākot no tā, kādas brigādes tiek veidotas, beidzot ar to, kādā veidā tiek nosegtas diennakts stundas. "Šie pasākumi varētu dot nozīmīgu pienesumu, un dienests varētu iztikt ar pieejamajiem resursiem. Vajadzīga arī iespēja radīt konkurenci, lai NMPD varētu izvēlēties labākos kandidātus darbam," uzskata NMPD direktore.

Pēc viņas teiktā, kopumā runājot, vakances noteikti būs, īpaši, kad dienests sāks strādāt pie kvalitātes un darbinieku vērtēšanas, izvēloties vairāk sertificētus darbiniekus.

Cipule norādīja, ka patlaban dienestam nav šādas opcijas izvēlēties labākos vairāk sertificētus darbiniekus. "Mums ir gan vakances, gan pietiekami daudz nesertificētu darbinieku, kas vēl ir studenti. Līdz ideālajam stāvoklim vēl ir tālu, bet efektivitātes pasākumus sāksim jau šogad. Pirmās atziņas par to varētu būt rudenī," sacīja Cipule.