Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

Māte, kurai sirds pilna, raksta ministram: Sakiet, lūdzu, kā izdzīvot ar 352 eiro?

© Publicitātes foto

2.lapa

Un dzīvojam dzīvoklī, kur arī viss jāmaksā, par ko mēs mammas, kas cīnās par saviem bērniem, jo tādi viņi paliks uz mūžu, par ko mums jāraud, par to, ka valstij nospļauties par šādiem bērniem. Es ietu strādāt, bet šeit nav dienas centru, šeit nav valsts apmaksātu aukļu???

Tad lūdzu apmaksājiet striķi, jo tā būs humānāk pret mani un maniem bērniem, jo es nespēju skatīties acīs meitiņai un teikt, ka šodien ēdīsim tikai roltonus. Jums nospļauties, ka man pēc maksājumiem makā gandrīz nepaliek nekas, jo arī šeit pašvaldība liek šķēršļus, lai būtu grūtāk dzīvot, jeb pareizāk sakot izdzīvot..

Nu lūk saņemšu: invaliditāti + kopšanas pabalstu 352 eiro +56.9 bērnu pabalstu
Tagad - 127 komunālie - 34.6 elektrība - 10.- gāze, no jūlija būs pašvaldības dzīvoklim īre 1.05 pat kvadrātmetru man ir 53.8, bet pieskaitītas papildu telpas man nezināmas 57.8kw aptuveni,saskaitam ir 60,69 un pēc pašu gribas TV + internets.

Tur nepaliek pat Patrikam, kur nu vēl meitiņai un man.Tā ir klaja ņirgāšanās par vecākiem, kad audzina,rūpējas un mīl savus savādos, īpašos bērnus, bet valsts, pašvaldības viss, kas saistās ar valdību, mūs mīda kājām, spiežot atdot bērnus tajos "aprūpes" namos, jeb piebeigšanas namos, jo viņi nav valstij izdevīgi, cenšas samest bedrēs.

Beidzat veikt reformas savām vajadzībām un pievērsiet uzmanību akūti smagām lietām un rīkojaties, jo kāpēc aprūpes nami saņem 1500-1700 eiro un mums vecākiem atmet 300 eiro?! Kauna nav?

Lai šī vēstule nonāktu lūdzu Labklājības ministram Reira kungam rokās lūdzu!
Gaidīšu atbildi rakstiskā veidā uz adresi. Jābeidz klusēt un tupēt telpās ar bērniem invalīdiem,lai valdība zin,ka tādi ir un ka visi nav vienādi,visiem neder viens likums, ir izņēmumi, kam diagnozes ir daudz smagākas, kam aprūpe un diētas vajadzīgas arī, tad, kad 18 un vairāk.

Kauns par valsti, kas pēc 18 atstāj uz minimālo, lai piebeigtu cilvēku! Beidzat ņirgāties, par mums un pārskatat un mainat likumus arī par pāreju no bērna invalīda uz pieaugušo statusu, neskaitāmas papīru kaudzes, jāsavāc,lai VDEĀK var piešķirt grupu, plus tiesa, kas noņem rīcībspēju un iecelšana vēl pat pagaidu aizgādni, paātrināts process notiek 3+-labākajā gadījumā mēneši,šo laiku nauda uzglabājas valsts kasē.Un klāt viņai netiek,līdz tiesa noņem rīcībspēju.
Vienu mēnesi pašvaldība sniedza mums finansiālu atbalstu. Paldies viņiem par to! VALDĪBA BEIDZAT ZAGT UN SĀKAT STRĀDĀT TAUTAS LABĀ!

Zinu, tas nenotiks....bet ceru un novēlu visiem smagi slimajiem komfortablu un cilvēka cienīga dzīvi!"