Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā plāno ieguldīt vēl 91 miljonu eiro

© Ilze Zvēra/ f64 photo agency

"Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca" plāno pretendēt uz finansējumu 91 068 678 eiro apmērā, lai izmantotu to slimnīcas jaunā korpusa būvniecības turpināšanai, informēja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa norādīja, ka summa ir otrās projektu iesniegumu atlases kārtas ietvaros pieejamais kopējais attiecināmais finansējums, kas sastāv no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAD) finansējuma 64 334 618 eiro apmērā, nacionālā finansējuma 26 734 060 eiro apmērā un slimnīcas finansējuma - 4 449 849 eiro.

Pēc Sīles paustā, paredzēts, ka projekta laikā līdz 2023.gada pirmajam ceturksnim tiks veikta ēkas būvprojekta izstrāde un ekspertīze, būvniecība, tās autoruzraudzība un būvuzraudzība, kā arī telpu aprīkošana ar mēbelēm un informācijas un medicīnas tehnoloģijām.

Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Jaunā korpusa otrās kārtas uzbūvēšana noslēgtu visa A korpusa būvniecību, ļaujot efektīvi izmantot visas jauniegūtās infrastruktūras priekšrocības, kas tiešā veidā nodrošinātu atbilstību augstai ārstniecības un aprūpes kvalitātei un funkcionalitātei, skaidro Sīle.

Jau ziņots, ka ieguldījumiem veselības aprūpes infrastruktūrā valsts SIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" ir paredzēts vairāk nekā 91 miljons eiro, no tiem 64 miljoni - no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF), aģentūru LETA informēja Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA).

CFLA ir nosūtījusi uzaicinājumu slimnīcai sagatavot un iesniegt projekta iesniegumu ERAF līdzfinansējuma saņemšanai. ERAF atbalsts paredzēts, lai uzlabotu kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši sociālās un teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru.

Ar ERAF līdzfinansējumu ārstniecības iestādē var veikt būvdarbus, iegādāties tehnoloģijas un attīstīt infrastruktūru kvalitātes nodrošināšanas sistēmas ieviešanai.