VESELĪBA: Gripas vakcīnas esot bīstamas veselībai

© f64

Kanādas nacionālie mediji ir spēruši ļoti drosmīgu soli - atzinuši, ka regulāra vakcinēšanās pret gripu rada vairākas veselības problēmas; ne tikai palielina saslimšanu skaitu, bet arī samazina organisma pretošanās spējas pret slimībām, kuru izplatību vajadzētu apturēt vakcīnām.

CBC News informē, ka sākumā šī parādība tika nosaukta par "kanādas problēmu", t.i. augsta riska grupā iekļuva tie cilvēki, kuri veica iksezonas pretgripas vakcināciju un tie, kuri tiek regulāri vakcinēti. Taču atklājās, ka šāda problēma tika novērota arī citās valstīs - Ķīnā, Japānā un ASV.

Cilvēkiem, kuri katru gadu veic vakcinēšanos pret gripu ir novērota ķermeņa imunitātes krišanās, kas ir pretrunā ar apgalvojumiem par vakcinēšanās nepieciešamību.

2009. gada gripas H1N1 pandēmijas laikā izmeklētāji no Britu Kolumbijas slimību kontroles centra domāja, ka sezonālā vakcinēšanās palīdzēs izsargāties no gripas uzliesmojuma, taču atklāja ko citu - vakcinēšanās ir palielinājusi risku saslimt ar cita veida gripas vīrusiem.

Veselība

Mūsdienu straujajā pasaulē dzīvesveida līdzsvarošana ir kļuvusi kritiskāka nekā jebkad agrāk. Darbs, ģimene, sociālās saistības un personīgā labklājība var būt biedējošs uzdevums, taču līdzsvara sasniegšana ir būtiska fiziskajai un garīgajai veselībai.