Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Veselība

Stradiņi pārtrauc jaunā korpusa būvniecības darbus, jo nav būvdarbu vadītāja

P. Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecība © D. Sumerags

Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecības darbi ir pārtraukti uz laiku, jo atbildīgā būvkompānija nav nodrošinājusi atbildīgo būvdarbu vadītāju.

Kopš 21. novembra slimnīcas jaunā korpusa 1. kārtas celtniecības darbi uz laiku ir pārtraukti, jo būvdarbu izpildītājs – būvkompāniju apvienība SBRE, objektā nav nodrošinājis atbildīgo būvdarbu vadītāju, informē slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle. Saskaņā ar būvniecību regulējošo normatīvajiem aktiem, konstatējot atkāpes no būvnormatīvu prasībām, būvuzraugam ir tiesības pārtraukt būvdarbu izpildi uz laiku, kamēr tiek novērstas konstatētās nepilnības.

SBRE pārstāvji jau iepriekš bija informējuši slimnīcu par atbildīgā būvdarbu vadītāja maiņu, tāpēc slimnīcas projekta vadītāji norādīja, ka veicot izmaiņas, izpildītājam jāņem vērā jau noslēgtajā līgumā par celtniecību ietvertās prasības attiecībā uz būvdarbu vadītāja kvalifikāciju un pieredzi. Atbilstību līguma prasībām un iepirkuma nosacījumiem kontrolē ne tikai būvuzraugs un slimnīcas vadība, bet arī ERAF projektu izpildi pārraugošās institūcijas: Centrālā finanšu un līgumu aģentūra, Veselības un Finanšu ministrijas.

Ņemot vērā, ka būvdarbu vadītāju maiņa jāsaskaņo dokumentāli būvvaldē un jāreģistrē būvatļaujā, slimnīcas pārstāvji ieteica rast pēc iespējas ātrāku risinājumu šim jautājumam, lai nekavētos celtniecības darbi. Tiklīdz izmaiņas tiks veiktas no būvnieku puses, celtniecības darbus varēs turpināt pilnā apjomā.

Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecība norit pa posmiem, un pašlaik jau ir pabeigti nulles cikla būvdarbi (zemes, pamatu, komunikāciju ierīkošanas darbi) un notiek virszemes konstrukciju celtniecība.