Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Veselība

Maska ātrai matu augšanai

© google.com

Gari, skaisti mati ir teju katras sievietes sapnis, tomēr, matu audzēšana aizņem ļoti daudz laika un pacietības. Ar šīs maskas palīdzību matu augšanu iespējams ievērojami stimulēt un pēc mēneša var būt manāmi pirmie rezultāti.

IZEJVIELAS:

1 tējkarote sinepju pulvera

1 olas dzeltenums

1 tējkarote cukura

3 ēdamkarotes olīveļļas (der arī ķirbju vai linsēklu eļļa)

1 ēdamkarote silta ūdens

LIETOŠANA:

Sajauc visas sastāvdaļas kopā līdz iegūst pastu. Ierīvē pastu matu saknēs un galvas skalpā. Nekādā gadījumā neļauj maskai nonākt uz matu galiem. Uzvelk galvā polietilēna maisiņu un uzliek cepuri. Ja maska pareizi sagatavota, tad pēc laika vajadzētu just kņudinošu, dedzinošu sajūtu, tomēr, jāļauj maskai iedarboties vismaz 40 minūtes, pēc tam matus izskalo un izmazgā kā parasti. Vēlams ļaut matiem pašiem izžūt.

BRĪDINĀJUMI:

Negādā gadījumā sinepju pulveri nedrīkst aizstāt ar parastajām sinepēm. Sinepju pulveris ir lēts un to var atrast lielveikalos pie garšvielām.

Sākumā nepalielināt sinepju pulvera daudzumu maskā. Jo vairāk tā būs, jo lielāka būs kņudināšana. Daudzuma palielināšana ieteicama vien gadījumā, ja maska ar norādīto sinepju pulvera daudzumu kņudinošu sajūtu neizsauc.

Maska ir intensīva un to nedrīkst lietot vairāk kā reizi nedēļā.

Olīveļļu nevajadzētu aizstāt ar saulespuķu vai rapšu eļļu.

Jūtīgas galvas ādas īpašniecēm ieteicams maskai pievienot vairāk olīveļļas.

IETEIKUMI:

Kamēr matu saknēs atrodas šī maska sausu matu īpašnieces var matu galos un pārējos matos ierīvēt pašas gatavotu masku no olas dzeltenuma, olīveļļas un medus. Tā pārējos matus padarīs zīdainus, mīkstus un gludus.

KĀDĒĻ IEDARBOJAS:

Olas dzeltenumā esošās vērtīgās vielas un olīveļļa ir ļoti veselīgas un barojošas matiem, turklāt, cukurs kalpo kā skrubis, kas attīra galvas ādu no atmirušajām ādas šūnām, savukārt, sinepju pulveris kairina un sasilda galvas ādu, stimulējot asiņu pieplūšanu skalpam, tādējādi veicinot matu augšanu.

Maskas recepte ņemta no beautyandtips.com