Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ališausks un Batņa šosezon spēlēs Rīgas ''Dinamo''

© Romāns Kokšarovs/f64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ''Dinamo'' savā mājaslapā paziņojis par pilnvērtīgu līgumu noslēgšanu ar latviešu uzbrucēju Oskaru Batņu, kā arī lietuviešu aizsargu Neriju Ališausku, kurš kļuvis par vienīgo Lietuvas hokejistu KHL šosezon.

Abiem spēlētājiem līdz šim bija pārbaudes laika līgumi ar Rīgas ''Dinamo'', un, atstājuši labu iespaidu treneru korpusa un ģenerālmenedžera acīs, Batņa un Ališausks tikuši pie pilnvērtīgiem līgumiem.

22 gadus vecais uzbrucējs Oskars Batņa pagājušo sezonu pavadīja Alpu Hokeja līgā, ''Kitzbuheler EC'' rindās 37 mačos gūstot 17 vārtus un izdalot 11 rezultatīvas piespēles partneriem. Junioru hokeja gaitas Batņa pavadīja arī Ziemeļamerikā, spēlējot otrajā spēcīgākajā Amerikas junioru līgā - NAHL, kur Bismarkas ''Bobcats'' sastāvā divu sezonu laikā uzbrucējam 110 spēlēs izdevās tikt pie 51 (21+30) punkta.

Šopavasar augumā raženais centra uzbrucējs tika iekļauts arī Boba Hārtlija vadītās Latvijas izlases kandidātu sarakstā dalībai pasaules čempionātā, tomēr pēc aizvadītām četrām spēlēm, kuru laikā izdevās tikt pie vienas rezultatīvas piespēles, Oskars tika atskaitīts. Jāatzīmē, ka 2015. gadā Batņa bija Latvijas U-20 izlases kapteinis pirmās divīzijas pasaules čempionātā.

Savas valsts U-20 izlases kapteiņa pienākumus savulaik pildījis arī lietuvietis Nerijus Ališausks, kura darbavieta 2016./17 gada sezonā bija Krievijas augstākās līgas (VHL) komanda Karagandas ''Saryarka''. 47 spēlēs aizsargs sakrāja 19 punktus, četriem vārtu guvumiem pievienojot 15 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas turnīrā Ališausks aizvadīja 11 mačus un tika pie 3 (1+2) punktiem.

Hokejista gaitas lietuvietis uzsāka dzimtajos Elektrēnos, tomēr 2007. gadā pārcēlās uz ''Liepājas Metalurga'' jaunatnes komandu. Liepājas hokeja sistēmā Ališausks pavadīja nākamās sešas sezonas, to laikā iemācoties arī latviešu valodu.

Abi hokejisti Rīgas ''Dinamo'' sastāvā turpina dalību arī Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā. Batņa piedalījies vienā spēlē, pret Minskas ''Dinamo'' par cīņu vārtu priekšā tiekot atalgots arī ar vārtu guvumu, savukārt Ališauskam divos mačos pie punktiem nav izdevies tikt. Šovakar pulksten 19:30 rīdzinieki tiksies ar Jaroslavļas ''Lokomotiv'' komandu.