Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Putins: "Znaroks man apsolīja, ka tamlīdzīgi žesti vairs neatkārtosies"

© Scanpix

Krievijas hokeja izlases treneris Oļegs Znaroks esot atvainojies Krievijas prezidentam Vladimira Putinam par zviedru trenerim veltīto žestu pusfināla spēlē un apsolījis, ka tamlīdzīgas situācijas vairs neatkārtosies.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sarunā ar "R-Sport" atklāja, ka pēc pasaules hokeja čempionāta finālspēles devies uz krievu izlases ģērbtuvi apsveikt spēlētājus un trenerus, bet no Znaroka pretī saņēmis atvainošanos. "Pavisam negaidīti pretī saņēmu: "Piedodiet man, lūdzu, par nepieklājīgo žestu. Tas vairs nekad neatkārtosies"," Putins pārstāstīja Znaroka teikto.

"Uzvarētājus, protams, nesoda, taču šis fakts daudz ko izsaka. Tas parāda mūsu izlases kopējo noskaņojumu, ko arī spējām parādīt finālspēles gaitā – bijām savaldīgi, spēlējām cienījami un vīrišķīgi," piebilda Krievijas prezidents.

Aizvadītajā pasaules hokeja čempionātā Krievijas izlase ar 5:2 finālmačā pārspēja Somiju. Izšķirošajā spēlē krieviem nedrīkstēja palīdzēt galvenais treneris Oļegs Znaroks, kuram tika piespriesta diskvalifikācija par aizvainojošo žestu vienam no zviedru treneriem Rikardam Gronborgam.