Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

''Skonto'' - 2010. gada LMT Virslīgas čempions futbolā

Par 2010. gada LMT Virslīgas čempioniem kļuvuši ''Skonto'' futbolisti, kuri savā laukumā šodien cīnījās neizšķirti 2:2 ar ''Ventspili'', tādējādi, nodrošinot sev titulu jau pirms čempionāta pēdējās kārtas. Šis ''Skonto'' bija pirmais tituls kopš 2004. gada.

Spēli mazliet aktīvāk iesāka ''Skonto'' futbolisti. Jau pēc pāris minūtēm pie ''Ventspils'' vārtiem izveidojās pirmais bīstamais moments - labu piespēli no laukuma dziļuma saņēma Turkovs, kurš izrāvās vienatnē ar Vlasovu, tomēr aizsita bumbu mazliet garām vārtu kreisajam stūrim. 8. minūtē labs sitiens padevās Žunioram, bet šoreiz viesus glāba vārtu pārliktnis. Pēcāk spēle jau izlīdzinājās, un ventspilnieki prasmīgi pieturēja bumbu. 13. minūtē viesi arī izvirzījās vadībā, kad pēc A. Višņakova piespēles bumbu precīzi vārtu stūrī sita Zjuzins. Pēc zaudētajiem vārtiem ''skontieši'' laikam apjuka un ventspilnieki pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu. Puslaika otrajā pusē A. Visņakovs ''Ventspils'' pārsvaru varēja dubultot - futbolists veiksmīgi soda laukumā atbruņoja Smirnovu un no septiņiem metriem sita pāri vārtiem. Tuvojoties puslaika beigām, ''Skonto'' izlīdzināja rezultātu. Rīdzinieki no laukuma vidus centrēja viesu soda laukumā, kur neveiksmīgi nospēlēja ''Ventspils'' aizsargi un bumba pēc vairākiem rikošetiem nonāca pie Dubras, kurš bumbu sita precīzi vārtu tīklā. Puslaika izskaņu jau labāk aizvadīja mājinieki, tomēr vārti vairs netika gūti un pirmais puslaiks noslēdzas ar neizšķirtu 1:1.

Otro puslaiku daudz labāk iesāka rīdzinieki, kuriem arī padevās pāris labi momenti, tomēr ''Ventspils'' vārtos ļoti labi darbojās Vlasovs. 53. minūtē Žigajevs atkal vadībā izvirzīja ''Ventspili'' - pussargs no 25 metriem sita precīzi vārtu labajā augšējā stūrī. Lai arī vienu brīdi pēc gūtajiem vārtiem viesi kontrolēja spēles gaitu, tomēr ''Skonto'' spēja saņemties un pārņemt iniciatīvu. 74. minūtē ''Skonto'' futbolistus titulam pietuvināja Tarasovs, kurš pēc centrējuma no labās malas soda laukumā sita precīzi ar galvu, tādējādi, izlīdzinot rezultātu - 2:2. ''Skontiešus'' šis rezultāts apmierināja un viņi iesēdās aizsardzībā, kas lielu pārsvaru deva ventspilniekiem. ''Skonto'' izdevās noturēt neizšķirtu, tādējādi rīdzinieki jau pirms čempionāta pēdējās kārtas nodrošināja sev čempiontitulu!