Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Cauņa oficiāli pievienojas RFS, varētu spēlēt jau pēc mēneša

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

"SynotTip" futbola Virslīgas klubs RFS, kas sezonu sācis ar uzvaru un neizšķirtu, šodien paziņojis par līguma parakstīšanu ar Aleksandru Cauņu, kurš kopā ar Maskavas CSKA trīs reizes kļuvis par Krievijas čempionu un spēlējis Čempionu līgas grupu turnīrā.

"RFS sastāvu papildina viens no labākajiem Latvijas futbolistiem un ilggadējs Maskavas CSKA spēlētājs Aleksandrs Cauņa!" teikts kluba paziņojumā. "Kā zināms, vairāki "SynotTip" Virslīgas klubi kāroja iegūt Cauņu savā komandā, un mums ir liels prieks, ka viņš ir devis priekšroku tieši mums."

"Cauņa ir uzsācis treniņus kopā ar komandu, taču šo svētdien vēl neizies laukumā, jo joprojām norit rehabilitācijas process mūsu fizioterapeita uzraudzībā. Mēs ceram, ka jau pavisam drīz Aleksandrs atveseļosies un pievienošanās RFS dos impulsu parādīt sevi vēl nebijušā spozmē!" paziņojumā turpināts.

Sarunā ar Sportacentrs.com RFS sporta direktors Aleksandrs Usovs, jautāts, vai tas nav pāragrs 1. aprīļa joks, pastāstīja: "Nē, nav, mēs patiešām šodien parakstījām līgumu ar Cauņu. Kā zināms, viņš jau ilgāku laiku ir ar mūsu klubu un veic rehabilitācijas procesu ar mūsu kluba fizioterapeitu Dmitriju Jefremenkovu. Šobrīd prognozes ir tādas, ka aptuveni pēc mēneša jeb 4-5 nedēļām Cauņa varētu ar pilnu slodzi atgriezties laukumā."

Usovs turpina: "Protams, mēs esam piesardzīgi, jo atceramies, ka jau iepriekš viņš it kā atgriezās pēc savainojuma, bet ātri vien atgriezās savainoto sarakstā. Ceram, ka šoreiz būs citādi. Cauņam bija arī divi piedāvājumi no Krievijas Premjerlīgas klubiem, tomēr šobrīd viņš ļoti vēlas kādu laiku pabūt Rīgā, tāpēc piekrita mūsu piedāvājumam."

Daugavpilī dzimušais Cauņa 14 gadu vecumā pameta dzimto pilsētu, lai pārceltos uz "Skonto" sistēmu. Virslīgā 17 gadu vecumā viņš vispirms spēlēja "Olimpā", bet jau pēc gada kļuva par "Skonto" pamatsastāva vērtību. 2009. gadā 21 gada vecumā aizvadīja piecas spēles Anglijas "Championship" "Watford" sastāvā, 2010. gadā atgriezās Latvijā un ar "Skonto" izcīnīja čempiona titulu.

Kopš 2011. gada pārstāvēja Maskavas CSKA, sešos gados aizvadot 60 spēles Krievijas Premjerlīgā un trīs reizes kļūstot par Krievijas čempionu. Cauņa ar CSKA spēlējis arī Čempionu līgas grupu turnīrā, bet 2012. gada martā bija CSKA rezervē ČL izslēgšanas spēlē pret Madrides "Real". Latvijas izlasē Cauņam 45 spēles un 12 vārti. Pēdējo reizi izlasē spēlēja 2015. gada 13. oktobrī, kad izgāja sākumsastāvā Rīgā pret Kazahstānu (0:1).