Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Cipulis: "Nepietiek ar to, ka iedod pa mizu"

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokeja izlase aizvadīs vēl tikai vienu pārbaudes spēli. Intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" mūsu uzbrucējs Mārtiņš Cipulis situāciju izlasē vērtē pozitīvi un sola, ka īstās spēles vēl priekšā.

"Atmosfēra visus pēdējos gadus izlasē ir forša, šoreiz mums ir daudz traumēto un līdz ar to - arī daudz jauno, taču kopējais noskaņojums nemainās," pēc izlases pārbaudes spēlēm atzīst pirmās maiņas uzbrucējs Cipulis, kurš iepriekšējās divās pārbaudēs pret baltkrieviem nopelnīja trīs rezultativitātes punktus. "Pirmās pārbaudes spēles Čehijā patiesībā bija ļoti labas, pret zviedriem bija neliels kritums, jo viņi spēlēja krietni ātrāk. Tagad bija baltkrievi, un es uzskatu, ka viss iet uz pareizo pusi."

Pēc zaudējumu sērijas beidzot izdevies izcīnīt uzvaru, kas dod pozitīvu impulsu, gaidot oficiālos mačus. "Pēc pirmās spēles izanalizējām baltkrievus, paši mazliet pamainījām taktiku un atšķirībā no vakardienas vinnējām daudz vairāk divcīņu, līdz ar to arī tāds rezultāts (pēc 0:3 zaudējuma pēdējā mačā uzvara ar rezultātu 4:1). Jā, treneri nedaudz iedeva iekšā. Bet arī otrajā mačā bija gana kļūdu. Tas, ka tiek mainīti virknējumi, ir normāli, un tā bijis katru gadu. Ja spēle neiet, tad kaut kas jādara, lai būtu labāk. Ar to, ka iedod pa mizu, nepietiek. Man, spēlējot pirmajā maiņā, bija pozitīvas sajūtas, abi partneri (Jānis Sprukts un Lauris Dārziņš) ir augstā līmenī. Uzvaras vienmēr vajadzīgas, taču šobrīd svarīgākais sakārtot savu sniegumu. Īstās spēles vēl tikai priekšā," norāda Cipulis.

Svētdien būs pēdējā pārbaudes spēle (izbraukumā pret Franciju), bet 4. maijā pasaules čempionātā Helsinkos vispirms nāks pretī Krievija.