Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Grigorijs Laguta saglabā Latvijas spīdveja karaļa kroni

Trešo reizi par Latvijas čempionu spīdvejā svētdien "Lokomotīves" stadionā Daugavpilī kļuva galvenais sacensību favorīts Grigorijs Laguta, iegūstot maksimālo punktu skaitu.

Lagutam sekoja Maksims Bogdanovs, bet bronzas godalga tika Kjastam Podžukam. Par labāko junioru ieskaitē kļuva Andžejs Ļebedevs.

Laguta iepriekšējo divu gadu pārliecinoši izcīnītajiem čempiontituliem šovakar pievienoja arī trešo, bet divkārtējam čempionam un pieckārtējam vicečempionam Podžukam šoreiz nācās samierināties ar zemākā kaluma godalgu, jo priekšā aizsteidzās Latvijas spīdveja modes noteicējs Bogdanovs, kurš savai kolekcijai pēc pagājušogad izcīnītas pasaules junioru bronzas tagad pievienojis arī Latvijas sudrabu. Pēc sezonas, kurā nācies mocīties ne tikai ar pretiniekiem, bet arī savainojumiem, Maksimam šis ir salds atalgojums par ieliktajām pūlēm.

16 spīdvejisti divu stundu garumā ar savu sniegumu uz treka priecēja sanākušos līdzjutējus (ap 4,5 tūkstošiem fanu). Galvenais sacensību favorīts Grigorijs Laguta konkurentiem neatstāja ne mazākās cerības uz uzvaru. Viņš bija ātrākais visos piecos izgājienos uz treka. Vienīgo reizi problēmas viņam radās 20. braucienā, kurā startēja visi labākie (Karpovs, Podžuks, Bogdanovs, Laguta). Pēc pirmās virāžas vadībā izrāvās Podžuks, bet Griša pa ārējo malu viņam tomēr tika garām. Lagutam šis ir jau trešais triumfs Latvijas trekā pēc kārtas.

Otro vietu, neskatoties uz palikšanu trešajā vietā pēdējā braucienā, noturēja Maksims Bogdanovs, kuram 12 punkti no 15 iespējamajiem. Podžukam otrā vieta 20. braucienā ļāva izraut bronzas godalgu - 11 punkti. Uzreiz aiz labāko trijnieka ar desmit punktiem Andrejs Karpovs un Andžejs Ļebedevs, kuram pirmā vieta junioru ieskaitē. Iepriekšējā gadā viņam otrā vieta. Pieckārtējam čempionam Andrejam Koroļovam šoreiz neizdevās pacīnīties pat par vietu labāko sešiniekā.