Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports

Arī šogad Sevastova Vimbldonā nepārvar pirmo kārtu

© scanpix.ee

Anastasija Sevastova (WTA 21.) nespēja pārvarēt 1. kārtu sev ļoti neveiksmīgajā Vimbldonas turnīrā, ar 1:6, 6:2, 4:6 zaudējot Itālijas tenisistei Kamilai Džordži (WTA 52.).

Sevastova šodienas mačā lielākoties bija bez teikšanas, jo Džordži uzbruka ļoti jaudīgi (itālietei neatvairītajos sitienos graujošs 38-12 pārsvars), nedodot Sevastovai pietiekami daudz laika, lai Anastasija regulāri varētu spēlēt savu tenisu, tāpēc mača lielākajā daļā atlika pacietīgi aizsardzībā gaidīt, kad Itālijas tenisiste kļūdīsies, jo bez pretinieces palīdzības uzvarēt geimos Sevastovai nebija iespējams.

Džordži pirmajos piecos geimos nospēlēja gandrīz bez kļūdām, kā rezultātā Sevastova bez iebildumiem tika pie 0:5 deficīta. Daudz netrūka, lai būtu "sausā" zaudēts sets, taču Džordži sestajā geimā ar "forehand" kļūdu izniekoja setbumbu. Sevastova vēl vienu setbumbu atspēlēja ar labu servi.

Džordži setu pabeidza septītajā geimā ar savu servi, turklāt viņai vajadzēja vēl trīs setbumbas. Sevastova 1. setā uzņemšanā ieguva tikai septiņus punktus, visus ar Džordži nepiespiestajām kļūdām - piecām dubultkļūdām un diviem "forehand" autiem.

1. setā sagrāvusi Sevastovu, Džordži 2. setā sagrāva pati sevi. Arī šajā setā bija 5:0 sākums, tādā vadībā tiekot Sevastovai. Džordži uzvarēja nākamajos divos geimos, bet pēc tam uzdāvināja Sevastovai "sauso" breiku, astoto geimu sākot un pabeidzot ar dubultkļūdu. Sevastova 2. setā 21 no 30 punktiem ieguva ar Džordži nepiespiestajām kļūdām!

Sevastova pēdējā setā jau pirmajā geimā nokļuva iedzinējos ar breiku, vēlāk no 0:2 uzvarēja trīs geimos pēc kārtas, bet neveiksmīgi nospēlēja septītajā geimā un vēlreiz atpakaļ mačā netika. Sevastova septītajā geimā bija vadībā ar 40:15, tomēr nespējot noturēt servi. Anastasija geimu pabeidza ar trim kļūdām pēc kārtas - sitiens tīklā, dubultkļūda un vēlreiz sitiens tīklā.

Džordži ieguva otro breiku setā, noturēja servi un bija vadībā ar 5:3. Sevastova vēl paguva uzvarēt devītajā geimā, liekot Džordži servēt par uzvaru mačā. Itālijas tenisiste ātri ieguva divas mačbumbas - 5:4, 40:15. Sevastova spēja atspēlēt pirmo, ar "slaisu" izvilinot pretinieci pie tīkla un pēc tam trāpot apvedošo sitienu. Otrās mačbumbas izspēle beidzās ar Džordži apvedošo sitienu.