Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Lambjēls: Biju ļoti pārsteigts par tiesnešu vērtējumu, viņa to nebija pelnījusi

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas daiļslidotājas Diānas Ņikitinas treneris Stefāns Lambjēls pēc audzēknes uzstāšanās Phjončhanas olimpisko spēļu īsajā programmā bija apmierināts ar Diānas sniegumu, bet ne ar tiesnešu vērtējumu.

"Viņa bija lieliska, viņa tiešām parādīja labu sniegumu, tādēļ man ir ļoti žēl, ka tiesnešu vērtējums bija tik skarbs. Viņa to nebija pelnījusi." uzsvēra Lambjēls, bet garām ejošā Diāna pienāca pie trenera un to cieši apskāva.

"Diāna uz ledus izdarīja to, kas viņai bija jāizdara. Izņemot kombinēto pirueti. Jau nokāpjot no ledus, viņa apzinājās, ka to nav pareizi izpildījusi. Iespējams, es neredzēju to, ko redzēja tiesneši, tādēļ vēlētos pārbaudīt lēcienus, jo, manuprāt, tie bija pilnībā apmierinoši. Biju ļoti, ļoti pārsteigts ieraugot, ka tiesneši nav novērtējuši tulupu un dubulto akseli. Biju ļoti, ļoti pārsteigts. No mana skatu punkta tas nebija godīgi."

"Lai aizmirstu Eiropas čempionātu, devu viņai laiku sagremot rūgtumu," stāsta treneris. "Mēs abi bijām vīlušies. Kad bijām to sagremojuši, ātri dabūju viņu atpakaļ ritmā. Sākām strādāt uzreiz pēc atgriešanās mājās. Devu vienu dienu laika pārdzīvošanai, bet jau no nākamās dienas sākām smagi strādāt. Viņa izdarīja to, kas viņai bija jādara. Tiklīdz viņa atgriezās uz ledus, viņa bija ritmā. Kopš tās dienas līdz pat šodienai viņa bija konsekventa un priecīga uzstāties."

NRA

"Man kā trenerim ir paveicies, ka varu strādāt ar tik pozitīvu meiteni. Ceru, ka šī pieredze viņai dos vēl lielāku vēlmi strādāt un doties uz priekšu. Diemžēl tehnisko elementu novērtējums šodien bija pārāk zems, lai kvalificētos pasaules čempionātam. Tas mums ir jāpieņem. Ja viņa neiekļūs izvēles programmā, tad centīšos samainīt lidmašīnas biļetes, lai ātrāk tiktu mājās. Nav jēgas šeit palikt, ja mūsu darbs ir padarīts."

"Mans darbs ar Latvijas sportistiem turpināsies. Šeit esam ieguvuši lielu pieredzi un sapratuši, ka mums vēl daudz jāstrādā. Dosimies mājās pilni enerģijas un motivācijas turpināt strādāt. Esam guvuši daudz pozitīvu emociju. Brauksim mājās un strādāsim vairāk nekā iepriekš, piebilst Lambjēls. "