Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Aptur sporta kompleksa Krišjāņa Barona ielā rekonstrukciju

© LFF.LV

Latvijas Futbola federācija (LFF) otrdien valdes sēdē nolēma pilnībā apturēt sporta kompleksa Krišjāņa Baronā ielā 116a rekonstrukcijas projekta realizēšanu.

Šāds lēmums tika pieņemts, jo LFF tā arī neizdevās šim projektam piesaistīt nepieciešamo finansējumu un atrast jauna futbola stadiona celtniecībai nepieciešamo atbalstu valsts un/vai pašvaldības līmenī, informē LFF.

LETA jau vēstīja, ka Rīgas domes Īpašuma komitejas deputāti pirms nedēļas apstiprināja lēmumprojektu, kas paredz atcelt Rīgas domes lēmumu uz desmit gadiem nodot pašvaldībai piederošo stadionu Krišjāņa Barona ielā 116A bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai, kas tur bija iecerējusi celt nacionālās izlases stadionu.

LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks valdes sēdē paskaidroja, ka Krišjāņa Barona ielas stadiona rekonstrukcijas projektā ieguldītie 1,16 miljoni eiro tika ņemti no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) piešķirtā speciālā budžeta, kas bija paredzēti konkrēti darbam pie šī projekta tehniskās izstrādes un saskaņošanas. Projekta dokumentācija, specifikācijas un tehniskie risinājumi paliek LFF rīcībā un var tikt izmantoti cita futbola stadiona projekta realizēšanai, ja tam atrastos nepieciešamie finansiālie resursi.

LFF turpina pārstāvēt savas intereses stadiona "Daugava" atjaunošanas un būvniecības projektā, pastāstīja Pukinsks, uzsverot, ka no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ir saņemts solījums iekļaut LFF pārstāvjus projekta virzības ikmēneša tikšanās reizēs. Lai arī ir skaidrs, ka stadiona "Daugava" būvniecības pirmajā posmā tas neatbildīs izvirzītajām UEFA prasībām nacionālās futbola izlases spēļu rīkošanai, LFF ir ieinteresēta stadiona maksimālai atbilstībai šīm prasībām kādā no tā tālākajiem būvniecības posmiem.

Federācijas valde pēc diskusijām minētajos jautājumos otrdien lēma apturēt turpmāku rekonstrukcijas projekta Krišjāņa Barona ielā realizēšanu, pārtraukt oficiālās sarunas ar potenciālajiem partneriem rekonstrukcijas projektā, uzdot LFF ģenerālsekretāram Jānim Mežeckim projekta ietvaros pārtraukt līgumu ar SIA "Arčers" un uzdot projekta vadītājam Vladimiram Žukam noslēgt projekta realizāciju, kā arī sagatavot pilnu atskaiti par projekta gaitu un finanšu izlietojumu.

Tikmēr LFF Infrastruktūras un reģionālās attīstības komitejai uzdots līdz nākamajai valdes sēdei sadarbībā ar federācijas ģenerālsekretariātu izstrādāt infrastruktūras attīstības rīcības plānu 2017.-2020. gadam, kas konkretizētu LFF prioritātes futbola infrastruktūras jomā, aptverot laukumu būvniecību, stadiona "Daugava" projektu un stadiona "Skonto" nākotni.