Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Tikmers: Arī Latvijas sportisti saskaras ar problēmām olimpiskajā ciematā

© SCANPIX

Pēc nedaudz vairāk kā nedēļas sāksies Vasaras Olimpiskās spēles Rio. Uz sacensību vietu pamazām dodas arī Latvijas izlases sportisti.

Šī rīta LTV raidījumā "Rīta Panorāma" Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers norādīja, ka šobrīd arī Latvijas sportistiem nākas saskarties ar tām pašām problēmām olimpiskajā ciematā, par kurām jau iepriekš sūdzējās citu valstu sportisti. Visu komandu dalībnieki saskaras ar to, ka dušās nevar normāli nomazgāties, brīžiem nav siltā ūdens.

Tomer Tikmers arī uzskata, ka sportistiem par šīm lietām nevajadzētu satraukties. LOK ģenerālsekretāra kolēģi, kuri jau vairākas dienas atrodas Rio risina šīs problēmas un dara visu iespējamo, lai apstākļi sportistu mājvietās būtu piemēroti.

Lai runātu par drošības jautājumiem Olimpiskajās spēlēs, pirms neilga laika komandai rīkots seminārs. LOK izstrādājuši vairākus ieteikumus, lai sportisti justos droši gaidāmajās spēlēs.

Runājot par Zikas vīrusa draudiem, sportistiem ieteikts izvēlēties atbilstošu apģērbu, sportistiem uz vietas tiek izsniegti arī speciāli aerosoli.